VIDEO. Ce spune, de fapt, Viorica Dăncilă atunci când nu nimerește Limba română. Nici „Google translate” nu poate procesa exprimarea agramatei de la Palatul Victoria


VIDEO. Ce spune, de fapt, Viorica Dăncilă atunci când nu nimerește Limba română. Nici „Google translate” nu poate procesa exprimarea agramatei de la Palatul Victoria

„Sunt proeuropean, sunt pro trans-atlantic, dar pentru mine este importantă România”, a cârâit ca o cloșcă înfoiată doamna premier, joi seară în emisiunea tonomatului Victor Ciutacu, de la RTV, reușind să stâlcească până și numele Gabrielei Ciot, varianta de rezervă de comisar european, căreia i-a spus senină „Cioc”.

Dacă aducem și un bebeluș și am spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect. Sunt interesele opoziției. Am văzut declarațiile domnului Ludovic Orban și domnului Dacian Cioloș. Aceste atacuri sunt monitorizate de alte state membre. Ați văzut Franța, Belgia, Austria că au atacat nominalizarea făcută? În niciun stat nu s-a întâmplat așa ceva. Faptul că am susținut-o pe Rovana Plumb sunt antieuropeană. Faptul că fac un deserviciu României. Acest lucru mi se pare de o gravitate extraordinară. Sunt un proeuropean convins dar acest lucru nu mă împiedică să țin cu țara mea”, a mai aberat Dăncilă, explicând că face tot ce face și i se întâmplă tot ce i se întâmplă pentru că  ”sunt un om care sunt foarte corectă și onestă”.

”Eu cred că există implicație din partea statului”, a mai torturat premierul o tură limba română, făcând referire la implicarea autorităților în cazul Caracal și repetând, la fiecare două-trei cuvinte, ca o placă stricată, „acest lucru”.

„Dar mai avem anumite lucruri pe care trebuie să reglementăm. Și unul dintre el este faptul că în acest moment eu nu am ministru la Ministerul de Interne”, a mai spus doamna Veorica jucând dur, la fault, cu săraca limba maternă, deși părea destul de inofensivă și senină în ținuta cu volane bleu ciel. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.