VIDEO. Cine este liberalul Alexandru Bucălău, politicianul fălcos și bosumflat a cărui fotografie de campanie a devenit virală. Este notar și a plecat din PNL la PRM în 2012


VIDEO. Cine este liberalul Alexandru Bucălău, politicianul fălcos și bosumflat a cărui fotografie de campanie a devenit virală. Este notar și a plecat din PNL la PRM în 2012

Alexandru Bucălău, care candidează pe listele PNL pentru Consiliul Județean Brăila, are 33 de ani și este notar în orașul Ianca. A intrat la liberali de foarte tânăr, dar a plecat la PRM în vremea alianței USL, reclamând lipsa de naturalețe a acestei asocieri liberalo-pesediste de tristă amintire.
Recent, el a intrat în atenția opiniei publice grație pozei publicate pe pagina de Facebook a PNL Brăila în care este nu doar „bucălat”, onorându-și astfel numele de familie, ci aparent și foarte îmbufnat. 

„Plecarea noastră a fost pe fondul nemulțumirii pe care am avut-o și-o avem în continuare a alinței USL, alianța cu PSD, care nu e o alianță naturală. Iar alianța aceasta la Brăila nici nu funcționează. Nici în Consilul Local, nici în Consiliul Județean. (...)Am ales PRM deoarce este un partid vertical, un partid cu tradiție din 90-91, este unul dintre cele mai vechi partide de după Revoluție, nu a făcut niciun fel de fuziune, niciun fel de alianță, nu a participat la jaful național, nu a fost la guvernare. Este un partid cu coloană vertebrală”, spunea Bucălău într-un interviu acordat, 2012, pentru TV Brăila. Nu este prea clar când a revenit în PNL.

Potrivit unui blog local de partid (http://tineretulliberalbrailean.blogspot.com), Bucălău, și-a terminat studiile liceale în Statele Unite ale Americii, la Byron Highschool (Illinois) și este absolventul Universității Media (Facultatea de Managementul Afacerilor) și al Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.