VIDEO Circ la un centru de carantină din Teleorman: “Mai bine stăm pe câmp decât la hotel!”

În fiecare zi, sute de oameni se întorc din străinătate în județul Teleorman și intră pe mâna autorităților, care îi cazează în diferite centre de carantină. Unele dintre ele nu dispun de condiții foarte bune, iar oamenii, în marea lor parte, lipsiți de educație agravează situația, ba chiar fac și circ. Peste 70 de persoane au ieșit astăzi la ferestrele unui centru de carantină din Roșiorii de Vede, urlând că nu au condiții și că nu doresc să mai rămână acolo. Centrul de carantină este amenajat pe spațiul unui hotel care nu a mai fost folosit de mulți ani, așa că în mod firesc, nici utilitățile nu sunt foarte puse la punct. O altă problemă e că hotelul Vedea este situat în centrul orașului și oamenii de bună credință care locuiec în zonă deja se plâng că se tem foarte tare de vecinii lor gălăgioși și, în mod evident, certați cu educația și morala.

În cursul zilei de ieri, 5 aprilie, la hotelul din Roșiorii de Vede au ajuns 75 de persoane, toate întoarse acasă din străinătate și intrate direct pe mâna autorităților, care trebuie să le țină în carantină 14 zile. Va fi o misiune cu adevărat grea, din moment ce, după nici 24 de ore de la momentul cazării în locul cu pricina, a început scandalul. Oamenii spun că nu au apă, că nu au toalete funcționale, că nu au lumină și nici căldură. De aceea spun că “mai bine stăm în mașini, pe câmp, decât să stăm în hotelul ăsta!”. În filmarea realizată de unul dintre cei carantinați, se vede că revolta oamenilor a ajuns la cote uriașe și doar intervenția primarului localității a mai putut calma puțin spiritele. Nu se știe dacă e definitiv.
Primarul orașului Roșiorii de Vede, Valerică Cîrciumaru, consideră, la rândul lui, că locul prevăzut pentru carantina celor întorși din străinătate nu e unul foarte bine ales, dar spune că a anunțat autoritățile județene că nu dispune de spații adecvate pentru așa ceva.

Oamenii se plâng că în hotel e mizerie, dar mai ales că se tem că vor lua virusul în carantină, mulți dintre ei având convingerea că nu sunt infectați.

Problema este că majoritatea spațiilor de carantină din județ sunt aproape pline, iar oamenii nu încetează să vină acasă din străinătate. Fluxul acesta uriaș de oameni care se întorc în familiile lor, unii reușind să evite carantina, va degenera în cele din urmă în scenariul acela de care ne temem cu toții.