VIDEO Consilier USR, agresat pentru că a filmat camioane ale Primăriei Sector 3 depozitând ilegal deşeuri. Administrația PSD e violentă când n-o lași să ascundă mizeria sub preș

Când nu permiți administrației PSD să ascundă mizeria sub preș, aceasta devine represivă. Este și cazul administrației PSD din Sectorul 3 conduse de primarul Robert Negoiță. 

USR-istul Octavian Berceanu, consilier general al Municipiului București, a fost agresat fizic când a filmat camioane ale Primăriei Sector 3 depozitând ilegal deșeuri pe drumul Lunca Cetății din Sectorul 3, o zonă clasificată ca spațiu verde în Planul Urbanistic General.


Redăm comunicatul USR:

"Primarul Gabriela Firea susține că noile taxe pe care vrea să le introducă ar scăpa Bucureștiul de poluare. Dincolo de faptul că nu a realizat vreun studiu de impact și că măsura ar putea fi neconstituțională, poluarea din București are și alte surse, una dintre ele fiind proasta gestionare a deșeurilor și a molozului.

Octavian Berceanu, consilier general al Municipiului București împreună cu Ana Galbenu, consilier USR Sector 3, arată dimensiunile reale ale problemei. Octavian a fost agresat fizic când a filmat camioane ale Primăriei Sector 3 depozitând ilegal deșeuri pe drumul Lunca Cetății din Sectorul 3, o zonă clasificată ca spațiu verde în Planul Urbanistic General.

Potrivit unei decizii a Comisiei Europene, primăriile au obligaţia să organizeze un spațiu special pentru deșeurile din construcții pentru că, până la data de 31 decembrie 2020, minimum 70% dintre aceste deșeuri să fie refolosite în activitățile de construcție. Însă, realitatea din jurul nostru ne arată că Bucureștiul este departe de a îndeplini cerințele Comisiei.

Consilierul USR a depus sesizări atât la Garda de Mediu, cât și la Poliția Locală și va urmări dacă instituțiile publice vor lua măsuri în privința deversărilor ilegale de moloz.

Bucureștiul poate deveni o capitală cu un aer respirabil însă acest lucru îl vom putea simți fiecare dintre noi după ce Gabriela Firea și primarii PSD vor pleca din funcții, incompetența și-au dovedit-o cu vârf și îndesat", transmite USR. 

Redăm video în cele ce urmează: