VIDEO Conspiraționistul care l-a amenințat cu moartea pe Arafat a participat la o dezbatere organizată de ministerul lui Vela cu societatea civilă


VIDEO Conspiraționistul care l-a amenințat cu moartea pe Arafat a participat la o dezbatere organizată de ministerul lui Vela cu societatea civilă

Raul Coltor, un conspiraționist care își incită „urmăritorii” să intre în magazine fără mască de protecție, să ia produsele și să plece dacă personalul refuză să-i servească, a anunțat într-o postare publică că, „prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005”, ar fi primit dreptul „de a ucide în numele țării și al poporului român”, „drept” pe care lasă să se înțeleagă că ar urma să-l exercite împotriva secretarului de stat MAI Raed Arafat.

„Domnule Raed Arafat ! O să fiu EU acela care o să va îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră!”, a mai scris Coltor într-o postare care avea, marți dimineață, peste 1000 de likeuri și peste 1400 de distribuiri pe Facebook.

Între timp postarea cu pricina a fost raportată de mai mulți utilizatori de Facebook și ștearsă. Un detaliu mai puțin știut este că Raul Coltor a participat din partea societății civile, alături de mai multe ONG-uri, la dezbaterile organizate de Ministerul de Interne la începutul anului 2020 pe tema buletinelor cu cip. Coltor s-a prezentat în cadrul acelei dezbateri drept "analist de risc bancar" și a început să atace MAI, spunând că angajații statului folosesc ilegal identitatea a milioane de cetățeni. În contextul în care Coltor l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, secretar de stat în MAI, vor fi de bun augur și de interes public explicațiile ministerului privind criteriile în baza cărora invită diverse persoane la dezbateri. Nu este prima controversă legată de participarea unor dubioși la dezbaterile pe care le organizează MAI. Alexandru Cumpănașu spunea pe 17 ianuarie că a avut o întâlnire de lucru cu ministrul de Interne, Marcel Vela, în calitate de Președinte CNMR. (mai multe detalii AICIPatru zile mai târziu, pe 21 ianuarie 2020, MAI a organizat dezbaterea la care a participat și Coltor din partea societății civile. 

Participarea dubiosului Coltor în cadrul dezbaterilor de la MAI o puteți vedea de la minutul 4:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.