VIDEO. CTP: "PSD este un Cernobîl al politicii românești!"


VIDEO. CTP: "PSD este un Cernobîl al politicii românești!"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a participat joi seară în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu la Digi24 în care a fost analizat și felul în care arată Partidul Social Democrat în prezent, la scurt timp după alegeri. 

Concret, CTP a făcut o paralelă expresivă între Cernobîl și PSD ilustrând nocivitatea acestui partid care este compromis într-o formă ireversibilă. Totodată, jurnalistul a evidențiat că oricine se află în sfera PSD-ului de influență se va transforma într-un "mutant" precum s-a întâmplat la Cernobîl.

Cosmin Prelipceanu: 11 zile de la alegeri. Dacă inițial PSD părea șovăitor, atent la vibrațiile din societate, la rezultatul alegerilor, s-a recompus după două voturi, unul la Cameră și unul la Senat, și sunt ca înainte. PSD-ALDE ca înainte. Așa repede!

CTP: PSD este un loc. Am văzut acum un serial foarte bun. Se numește Cernobîl. Remarcabil ca acuratețe științifică, încercare de reconstituire cât mai exactă a ceea ce s-a întâmplat acolo din punct de vedere științific, politic, uman. Prin urmare, vă spun că PSD este un Cernobîl al politicii românești. În 1945 în politica românească s-a produs un accident nuclear ca acela de la Cernobîl și, cum știți, urmările nu dispar vreme de ani și ani, zeci de ani, mii de ani. Mii de ani nu dispar urmările unui astfel de accident. Radiația persistă, e remanentă, are niveluri foarte înalte în zona de excluziune, acolo aproape de miez. Ei, la Cernobîl dacă intri în zona respectivă ori mori, ori de transformi într-un mutant monstruos. Același lucru înseamnă PSD.  (...) Cum ajungi în zona de radiație a PSD-ului, care poate fi și în afara lui, vei fi cu siguranță transformat. Acolo este un cofraj radioactiv care te transformă într-un mutant. Toți cei pe care îi vedeți acolo fac parte din aceeași specie mutantă. Unii sunt mai cu pretenții, se dau mai rafinați, alții sunt mai din topor, unii joacă un rol, alții altul, dar în esență toți sunt din aceeași specie de mutanți și nu se schimbă sub nicio formă. PSD este un partid care nu evoluează. La fel ca radiația de la Cernobîl, ea este persistentă peste ani, ani și ani. Oricare dintre momentele, de pildă Năstase sau Ponta, ar fi putut să ducă la ceea ce s-a întâmplat în acești doi ani și jumătate sub Dragnea. Istoria care are componenta ei haotică, așa cum demonstrează cercetătorii recenți, a făcut ca să nu câștige alegerile prezidențiale Adrian Năstase sau Victor Ponta. Dacă le-ar fi câștigat, am fi văzut mai devreme cu niște ani ceea ce am văzut acum pentru că asta nu a fost creația lui Dragnea. Nu Dragnea a creat PSD-ul. PSD-ul l-a creat pe Dragnea. Și întotdeauna acest partid va produce astfel de mutanți. Este în natura lui interioară. Asta este PSD.

Vedeți video de la 16:15:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.