VIDEO De-a dreptul scabros! Nicușor Dan s-a făcut preș în fața turnătorului "Coroiu", mulțumindu-i că l-a ajutat să existe în spațiul public. Reacția virulentă a unei jurnaliste


VIDEO De-a dreptul scabros! Nicușor Dan s-a făcut preș în fața turnătorului "Coroiu", mulțumindu-i că l-a ajutat să existe în spațiul public. Reacția virulentă a unei jurnaliste

Candidatul PNL-USR-PMP pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a participat în urmă cu câteva zile în emisiunea trompetei PSD Ion Cristoiu, dovedit drept turnător la Securitate sub numele "Coroiu", ignorând astfel avertismentele pe care le-a primit de exemplu liderul USR, Dan Barna, din partea propriului electorat privind legitimarea așa-zisului jurnalist. 

CITIȚI ȘI: Dan Barna INSULTĂ toți jurnaliștii onești și independenți. L-a pupat în direct pe Ion ”Coroiu” Cristoiu: ”Vă consider un om de presă reprezentativ pentru România acestor ani”

Mai mult decât atât, Nicușor Dan, printr-un servilism de-a dreptul scabros, i-a mulțumit lui "Coroiu" că, atenție, l-a făcut să existe în spațiul public cu ajutorul unei emisiuni în 2012. 

"Mulțumesc pentru invitație. Îmi aduc aminte de interviul pe care l-am făcut, cred că era februarie 2012 când practic eu nu existam în spațiul public și ați avut generozitatea să mă invitați la televiziunea la care lucrați atunci", a spus Nicușor Dan. 

CONSULTAȚI ȘI: Barna, linșat de votanții USR după anunțul batjocoritor de a participa în emisiunea lui Cristoiu, alias "Coroiu": "Demisionați! USR era o speranță pentru mulți, iar dvs. o transformați în dezamăgire!"

Cei care tolerează un astfel de derapaj din partea politicienilor spun adesea că este necesară și participarea în emisiunile goarnelor securistoido-pesediste pentru ca inclusiv celălalt segment de electorat să audă ce are de zis respectivul candidat. Dacă este să dăm curs unui astfel de argument ce ar putea ține de sfera pragmatismului politic, menționăm că în acest caz nu se aplică nici pe departe. Nicușor Dan s-a discreditat prin participarea emisiunii lui "Coroiu" fără a avea vreun plus electoral în bătălia cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, întrucât toată prestația pe canalul de YouTube "CristoiuTV" a acumulat în 4 zile abia 3815 de vizualizări, iar cei care îl urmăresc pe așa-zisul jurnalist nu vor vota cu un candidat anti-PSD. 

Totodată, jurnalista Ramona Ursu (Newsweek) a reliefat un fenomen care are loc în cazul taberei anti-PSD și anume deschiderea către unele compromisuri doar pentru că cel care face respectivul compromis este din așa-zisa "tabără noastră bună". Nu în ultimul rând, jurnalista a subliniat că Ion Cristoiu ademenește politicienii noi pentru a-i murdări treptat cu scopul de a-i discredita într-un final în ochii electoratului. 

Ramona Ursu, pe Facebook: "E bun „maestrul” Cristoiu, recunosc. Adevărul e că îi reușește de minune să ademenească domni cu apetit pentru parvenire, din politica “nouă” românească. Pentru că pe ăștia „noi” îi ademenește special „maestrul”, ca să-i mânjească. Ca să ți se facă silă de ei, pentru că doar spălat pe creier să fii sau de-a dreptul prost ca să nu vezi că nu e în regulă deloc să susții că e normal ca „politicienii noi” să frecventeze „jurnaliști” de tipul Ion Cristoiu. Când vorbim despre niște antieuropeni dovediți, despre foste surse ale Securității, despre cei care au lovit cât au putut ei în lupta anticorupție, în statul de drept, în societatea civilă, pentru a apăra niște penali, atunci, repet, doar prost sau spălat pe creier să fii ca să susții că e bine să frecventezi o astfel de „presă”. Nu, nu e bine. Nici dacă nu te-ar băga nici naiba în seamă în presă, tot nu ar fi bine să mergi în cuiburi de securiști sau de corupți, ca să discuți despre lume și viață.

Mă rog, din experienița de până acum, n-am mari aștepătări ca lucrul ăsta să fie înțeles măcar de toată „tabăra bună”, pentru că nu o dată am văzut diverse personaje care toată ziua erau cu democrația, cu statul de drept și cu justiția în gură, dar imediat găseau scuze pentru orice porcărie, doar pentru că ea venea din „tabăra noastră bună”. Dar altceva voiam să zic, de fapt, și anume că, după domnul Dan Barna, la telelviziunea de pe canal a maestrului „Coroiu” de la Secu’ s-a dus și Nicușor Dan, candidatul unei părți importante a dreptei românești la Primăria Capitalei. Emisiune în care „maestrul” ne-a spus din prima așa: „Eu sunt un fan al domnului Nicușor Dan. L-am votat, îl susțin și acum”. (apropo, în emisiunea cu Barna, Cristoiu a zis că l-a votat la prezidențiale).

Asta după ce, zilele trecute, la o altă emisiune de pe canal, același „maestru” de la Secu’ spunea așa: „Cu Ponta, cu Traian Băsescu, am chimie. Cu Năstase chiar mă simt bine”. Dom’le, dar ce complex e maestrul “Coroiu”. Adică, ai chimie cu Ponta și te simți bine cu Năstase, dar, da, votezi cu Barna și cu Nicușor Dan. Foarte credibil, dap. Foarte credibil pentru băiețeii iubitori de securiști".

Vedeți video de la 1:50:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.