VIDEO Deputatul Marius Pașcan spune lucrurilor pe nume: UDMR nu trebuie să existe! Maghiarii sunt ținuți într-o lesă etnică de către udemeriști!


VIDEO Deputatul Marius Pașcan spune lucrurilor pe nume: UDMR nu trebuie să existe! Maghiarii sunt ținuți într-o lesă etnică de către udemeriști!

Deputatul PMP de Mureș, Marius Pașcan, a zis duminică seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de jurnalistul Oreste Teodorescu, că UDMR nu trebuie să mai existe ca grupare politică

Marius Pașcan a subliniat că nu este de acord cu existența unui partid care are un program bazat în primul rând pe reprezentare la nivel etnic și nu a întregii comunități. 

Totodată, deputatul PMP a precizat că cetățenii care formează comunitatea maghiară pot fi reprezentați la nivel politic în toate partidele politice și nu de o grupare etnocentristă precum UDMR, care, de altfel, nu le-a adus o creștere semnificativă a nivelului de trai, deși s-a aflat de mai multe ori la guvernare. 

Marius Pașcan: "Eu cred că nu ar trebui să existe o formațiune politică pe criterii etnice. Nu văd de ce să existe acest lucru. Celelalte minorități sunt loiale statului român, respectă Constituția, legile țării. Prin urmare, ar putea să facă asta și maghiarii și să aibă reprezentanți, politicieni în toate formațiunile politice. Nu trebuie să aibă un partid etnocentrist care mai mult le aduce deservicii și asta se vede de trei decenii încoace. Nu crește bunăstarea maghiarilor, deși au fost reprezentați în guverne repetate ale României"

Mai mult, Pașcan a spus că motivul faliei dintre români și o parte din comunitatea maghiară este reprezentat de însăși existența UDMR, care îi ține pe maghiari într-o "lesă etnică", încurajându-i chiar să nu învețe limba română, ceea ce nu le va permite să își găsească un job, rămănând astfel în sărăcie pentru a fi controlați mai ușor înaintea alegerilor de către udemeriști

Marius Pașcan: "Ei conduc de vreo trei decenii administrația în județul Mureș prin diverse combinații cu cei care au compus guvernările. Nu uitați că au avut miniștri, prim-vicepremier, au avut poziții-cheie prin care se puteau bate ca județele Mureș, Harghita, Covasna și zonele locuite cu populație maghiară să aibă de câștigat, să primenească. Nu vedeți acest lucru. Udemeriștii îi țin captivi și aici aș face apel la maghiarul de rând. Fără această captivitate pe care le-o oferă UDMR-ul, această lesă etnică, această uniune, căreia nu îi putem spune partid, nu ar exista, nu ar avea niciun fel de rațiune de a fi. Aici este această captivitate în detrimentul și în defavoarea lor pentru că îi țin captivi, nu cunosc limba română, nu sunt capabili să intre într-o competiție reală, la un concurs pentru un loc de muncă, ceea ce îi nedreptățește, îi pune într-o situație de inferioritate. Eu sper să se trezească să vadă acest lucru"

Vedeți video de la 36:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.