VIDEO. „Don't trust Tudorel Toader!" Fostul sinistru al Justiei, umilit de protestatari chiar în incinta Universității pe care o conduce


VIDEO. „Don't trust Tudorel Toader!"  Fostul sinistru al Justiei, umilit de protestatari chiar în incinta Universității pe care o conduce

Mai mulți protestatari au pătruns, vineri dimineață, într-o aulă a Universității Cuza din Iași, în timpul conferinței internaționale „Viitorul Sistemului Judiciar al Uniunii Europene”, derulate în prezența președintelui  Curții de Justiție a UE și a lui Tudorel Toader, în prezent rector al instituției și poate cel mai controversat și mai detestat ministru al Justiției de după 1989.

Protestatari, membri ai organizației civice Reset, au cerut demisia rectorului Universității Cuza. Activiștii au reușit să scape de barajul făcut de paznici și au intrat cu bannere prin care cereau demisia lui Tudorel Toader, vizibil enervat în acele momente.

Președintele CJUE le-a spus participanților la conferință că protestul lor este un act democratic. ”Nu e nici o problemă, staţi liniştiţi, iată, aceasta este o expresie sănătoasă a pluralismului democratic, e absolut tot ce trebuie să avem în orice stat democratic”, a declarat Koen Lenaerts în timpul discursului său, potrivit Ziarul de Iași.

Pe două dintre bannerele uriașe afișate de protestatari la intrarea în Universitate mesajele sunt în engleză pentru a transmite Europei felul în care este perceput fostul ministru al Justiției după acțiunile sale de subordonare politică a Justiției: "Don't trust Tudorel Toader!" și "Tudorel Toader, the Destroyer of România Justice".

Tudorel Toader este rector al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.


Protestatarii au afișat bannere cu avocatul poporului, Victor Ciorbea, sau șefa CSM, Lia Savonea, și unul uriaș cu petiția "Semnează demisia: Mi-e rușine cu rectorul Toader!"





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.