VIDEO Ecaterina Andronescu, speriată de DNA. Pesedista ia în calcul să plece din România


VIDEO Ecaterina Andronescu, speriată de DNA. Pesedista ia în calcul să plece din România

Ecaterina Andronescu, cea care a "abramburit" educația din postura de ministră, a anunțat, miercuri seară, la România TV, că va pleca din țară dacă va fi chemată la DNA să dea explicații în cazul inspectorului școlar din Arad care ar fi fost dat afară în guvernarea PSD pentru că a îndrăznit să critice politicile Ministerului Educației.

Conform dcnews, Andronescu s-a referit la următoarea știre (pe care o puteți accesa AICI): ”Barta Paul Sebastian a avut calitatea de inspector şcolar până în 2 iulie, când s-a dispus, prin decizie a inspectorului general şcolar eliberarea sa din funcţie, ca urmare a respingerii cererii sale de prelungire a contractului de management. S-a ajuns aici, se arată în dosar, după ce Barta şi-a exprimat părerile despre modificări legislative ce se pregăteau la Ministerul Educaţiei”.

Ecaterina Andronescu: "Am văzut o știre care spunea că eu i-aș fi cerut inspectoarei de Arad să-l dea afară din Inspectorat pe un domn profesor inspector care mă critica pe mine pe Facebook. N-am cerut nimănui așa ceva!".

Ecaterina Andronescu: "Vreau să spun răspicat că nu am făcut acest lucru! Sunt disperată când aud așa ceva!".

Lili Ruse, jurnalistă România TV: "Tare îmi este că o să văd dând niște explicații oficiale pe undeva...".

Ecaterina Andronescu: "Asta ar fi chiar culmea! Nu mi-am dorit niciodată să plec din România, dar dacă se întâmplă ca un om nevinovat să fie târât în mizerii... asta m-ar determina să iau hotărârea de a pleca din țară. Nu se poate așa ceva".

Vedeți video de la 37:40:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.