VIDEO. Furt de peste 15 milioane euro la spitalul pentru copii ridicat de Firea. Primărița veninoasă a plătit apoi 1,1 milioane euro, din banii bucureștenilor, pentru a se împăuna cu marea „realizare”


VIDEO. Furt de peste 15 milioane euro la spitalul pentru copii ridicat de Firea. Primărița veninoasă a plătit apoi 1,1 milioane euro, din banii bucureștenilor, pentru a se împăuna cu marea „realizare”

Echipa de investigații de la Libertatea a descoperit cum au fost tocate 48 de milioane de euro pentru construirea spitalului pentru  copii „Dr Victor Gomoiu”, cu care se împăunează Gabriela Firea plătind sume uriașe pentru publicitate către ȘAPTE televiziuni, furtul fiind, după cum susțin chiar experți angajați de Primăria Generală, de cel puțin 15 milioane de euro.

Libertatea publică azi documente interne din Primărie care arată cum Gabriela Firea a dat televiziunilor, radiourilor și site-urilor 5,2 milioane de lei în perioada 15 august – 15 noiembrie ca să promoveze realizarea unui spital unde Corpul de Control al Guvernului a descoperit o fraudă uriașă!

Comparând documentele de achiziție ale constructorului Compagnie DEntreprises CFE SA cu facturile tăiate mai apoi către primărie pentru aceleași produse, inspectorii au găsit zeci de supraevaluări. 

De pildă, 8 vase de toaletă instalate la spitalul de copii Gomoiu au fost plătite cu 2.858 de lei bucata, în timp ce au costat, de fapt, 272 de lei! Spitalul de copii Gomoiu a fost construit cu 48 de milioane de euro, ”dar experții angajați chiar de Primărie în procesul cu constructorul estimează furtul la peste 15 milioane de euro”, potrivit unor surse din Primărie, scrie Libertatea.

Spitalul Gomoiu a fost contractat și făcut pe vremea lui Sorin Oprescu, dar a fost finalizat, recepționat, plătit și inaugurat în mandatul Gabrielei Firea.

Libertatea a intrat în posesia unor documente interne ale Primăriei în care Corpul de Control al Guvernului și experți în construcții, contractați chiar de către PMB, au evidențiat cât de mult s-a încărcat factura din bani publici pentru spitalul de copii Gomoiu. 

Deși e în posesia acestor informații, Primăria nu le-a făcut niciodată publice și prezintă investiția de la Gomoiu drept un mare succes. DETALII AICI

Situația de la Spitalul Gomoiu a ieșit la iveală în contextul scandalului provocat de Gabriela Firea care a ridiculizat munca reprezentantelor Asociației Dăruiește Viață, implicate în ridicarea spitalului oncologic pentru copii, și pe cei peste 260.000 de donatori ai unității sanitare unice în România care se înalță în curtea fostului spital Budimex, actualul Marie-Curie. Firea a mai acuzat că Oana Gheorghiu și Carmen Uscat, de la Dăruiește Viață, ar fi interfețele lui Vlad Voiculescu, posibil contracandidatul său pentru fotoliul de primar la alegerile locale de anul viitor și că, în bătălia electorală, implicarea și meritele sale în ridicarea spitalului pediatric nu ar fi recunoscute pe deplin. DETALII AICI

CITEȘTE ȘI: Bolnave de ură! Firea și fașionista sa personală, Dana Budeanu, își bat joc de spitalul oncologic pediatric ridicat de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.