VIDEO. Halucinant! Mama Alexandrei strânge semnături pentru candidatura lui Cumpănașu. „Va dau cuvântul că îmi dau lacrimile și acum...efectiv am rămas mut”


VIDEO. Halucinant! Mama Alexandrei strânge semnături pentru candidatura lui Cumpănașu. „Va dau cuvântul că îmi dau lacrimile și acum...efectiv am rămas mut”

În timp ce prezidențiabilul Alexandru Cumpănașu își învârtea consoarta planturoasă în parc, la Iași, pe acordurile unui mega-hit de nunți, botezuri și alte cumetrii, mama Alexandrei Măceșanu mergea din poartă în poartă, cu fetița mai mică de mână, să strângă semnături pentru candidatura văruțului oengist care îi alimentează în mod abject speranțele legate de posibilitatea ca fiica sa mai mare să fie în viață.

E cât se poate de adevărat că intervenția autorităților în cazul celor două adolescente răpite și cel mai probabil ucise de Gheorghe Dincă, felul în care s-a derulat prima parte a cercetărilor la fața locului (până la sosirea criminaliștilor de la București), modul netransparent în care au loc investigațiile în prezent sunt aspecte cât se poate de criticabile, iar intervenția și presiunile publice ale lui Alexandru Cumpănașu au contat poate într-o oarecare măsură, într-o primă fază. Apoi lucrurile au luat în cazul lui o altă turnură. Modul lipsit de scrupule în care acesta a ales însă să se cocoațe pe moarte nepoatei sale, folosind capitalul de imagine obținut cu această ocazie și acuzând ipocrit instituții cu care el însuși a interferat, pe bani foarte mulți, de-a lungul parcursului său de oengist de succes, este la fel de blamabil ca și putreziciunea generalizată din sistemul pe care candidatul amenință acum să-l zdruncine din temelii.

Ca demersul său să pară și mai credibil, Cumpănașu și-a inventat și o luptă cu un inamic intitulat generic „clanurile” despre care însă până acum nu a spus mai nimic relevant. Cine sunt „clanurile”, unde acționează, cu ce se ocupă, cum afectează viața comunităților în care se manifestă, cum și cât de adânci sunt complicitățile cu instituțiile? Nimic din toate astea nu a dezvăluit Cumpănașu, deși susține că deține informații gârlă, atât de multe informații încât viața sa ar fi în pericol, motiv pentru care a și solicitat să fie protejat de MAI. În rest, că există clanuri interlope care acționează în cârdășie sau sub umbrela autorităților știm sau cel puțin bănuim cu toții.

Marți seară, Cumpănașu a postat pe Facebook o imagine în care apare alături de mama Alexandrei și sora mai mică a acesteia, explicând într-un amplu comentariu gestul incredibil al lui „Teo” de a strânge 2000 de semnături pentru candidatura sa la Cotroceni. Inițiativa mamei este cel mai probabil una sinceră, biata femeie simțind cumva nevoia să se revanșeze față de cel care îi alimentează speranțele privind posibilitatea ca fiica sa să fie încă în viață. Din păcate pentru părinții atât de greu încercați, Cumpănașu susține însă această ipoteză puțin probabilă nu din convingere sau pentru că are date în acest sens, ci pentru că o Alexandră încă în viață, capturată de „clanurile” traficante de ființe umane, îi e mai de folos, în noile sale ambiții politice, decât o „Alexandră moartă” unde e cam „game over” pentru el. 

După ce laudă ințiativa lui Teo în cuvinte cât se poate de emționante, ticăloșia lui Cumpănașu își arată iarăși colții într-un PS în care anunță că a renunțat, din cauza numeroaselor critici, la protecția asigurată de MAI în lupta cu clanurile mafiote. „Dacă mi se va întâmplă ceva, VOI veți fi autorii morali”, acuză candidatul.

Redăm integral postarea acestuia:

„CEL MAI PUTERNIC GEST ȘI MESAJ AL TEODOREI (MAMA ALEXANDREI) pt mine și pt toți cei care au criticat intrarea mea în cursa pentru Președintele României!

Dragi prieteni, astăzi am fost la Caracal pentru a mă consulta cu părinții Alexandrei cu privire la ceea ce avem de făcut de acum pt aflarea ADEVĂRULUI. Cu ocazia această Teodora mi-a făcut o surpriză uriașă. Inima acestei femei este greu de măsurat. Mi-am păstrat întotdeauna rezervă și discreția în a vorbi cu ei despre candidatura mea la Președinția României. De fiecare dată dacă au avut un mesaj de dat în ce mă privește au făcut-o pt că așa au simțit. Astăzi însă Teo m-a lăsat ULUIT și fără cuvinte. Cu un gest de un firesc rar și o naturalețe pe care numai oamenii neafectați de cancerul Bucureștiului îl au mi-a spus la final: "Aaa Sandule stai că era să uit"..."Ce anume i-am replicat eu?"..." Să îți dau astea". Și mi a întins un dosar mare cu documente înăuntru. M-am gândit că sunt alte probleme ale oamenilor pe care le-au primit ei pt mine. În ultima vreme casă lor a devenit un fel de a două adresa a mea. Pt că acolo își trimit oamenii problemele și greutățile pe care le întâmpina în relația cu autoritățile. Desfac dosarul de curiozitate și văd că erau multe tabele cu semnături pt candidatura la prezidențiale pentru mine. Va spun sincer că am rămas mut. Pe scurt: această femeie minunată a strâns aprox 2000 de semnături pt candidatura mea la prezidențiale mergând în ultimele 10 zile în Dobrosloveni și în satele învecinate împreună cu Irina, față cea mică. Vă dau cuvântul că îmi dau lacrimile și acum...efectiv am rămas mut. Zi de zi a mers cu fetiță care este un înger de copil și a strâns semnături din toate satele din zona. Nimic nu te poate emoționa și mișcă mai mult. Am întrebat-o de ce a făcut-o. Mi-a răspuns simplu: " Pt că familia la nevoie se cunoaște. Și nu prin vorbe. Și tu ai încrederea oamenilor după ce ai făcut pt Alexandra și poți să schimbi ceva, să aibe toți siguranță". Nu am îndrăznit să mai zic nimic. Nici acum nu pot. Este o lecție pt toți cei care sunt fără Dumnezeu și m-au acuzat de atâtea lucruri nedrepte în lupta pt ADEVĂR. MULȚUMESC TEODORA!. La final am făcut o poză cu ea și Irina pe care o postez cu toată dragostea și prețuirea mea pt acest efort.

P.S.: Pt toți cei îngrijorați că MAI îmi asigura protecția în bătălia cu clanurile mafiote îi anunț și acum deși am făcut-o de vineri că am CERUT EU ÎNCETAREA acesteia de Duminică seară. M-am săturat de criticile voastre și dacă mi se va întâmplă ceva VOI veți fi autorii morali. MAI nu a dorit să retragă protecția pt mine și le mulțumesc jandarmilor pt tot ce au făcut în această perioada. Și pt toți nedezvoltatii neuronal: plângerea penală există și a fost înaintată Procurorului General. Cui a repartizat-o nu știu dar acum puteți dormi liniștiți: nu mai am protecția statului pt mine!!Sper că dormiți mai liniștiți acum!”

CITEȘTE ȘI: FOTO. Cumpănașu, la apogeul bâlciului: s-a îmbrăcat în cioban și a mânuit amenințător un buzdugan de jucărie și un făcăleț. Clanurile sunt terifiate de armele unchiulețului



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.