VIDEO Iohannis dă de înțeles că PNL a ignorat poziția lui privind traseismul politic: "Probabil se va ține cont din ce în ce mai mult. Cel puțin asta ar fi speranța mea!"


VIDEO Iohannis dă de înțeles că PNL a ignorat poziția lui privind traseismul politic: "Probabil se va ține cont din ce în ce mai mult. Cel puțin asta ar fi speranța mea!"

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles miercuri că PNL, în prezent, nu mai ține cont cât ar trebui de poziția pe care o are contra traseismului politic. Totodată, Klaus Iohannis a reiterat că nu este de acord cu traseismul politic și speră ca PNL să țină cont de această abordare.

"Sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică", a mai punctat Klaus Iohannis.

Loredana Diacu: Moțiunea de cenzură a ridicat din nou problema traseismului în PNL. Înainte de moțiune, PNL a cooptat-o pe Emilia Meiroșu, iar imediat după moțiune a cooptat-o și pe senatoarea Roxana Pațurcă, care, pe 13 august 2020, acuza Partidul Național Liberal pe Facebook de tunuri financiare. Mai mult, au apărut informații în spațiul public că PNL le-ar fi promis locuri eligibile pe listă parlamentarilor PSD care vor ajuta partidul cu moțiunea de cenzură. Aș vrea să vă întreb dacă în opinia dvs., în politică, scopul scuză mijloacele și dacă vă vedeți în campania ce va urma, de la parlamentare, sprijining un PNL care are pe liste oameni care l-au ajutat pe Dragnea cu votul lor să măcelărească legile justiției.

Klaus Iohannis: Foarte bună observație. Mulțumesc. Eu reiterez ce am mai spus. Eu sunt împotriva acestui traseism politic. Ba mai mult, am avut diferite întâlniri cu câțiva foști colegi din PNL și le-am spus și lor accest lucru. Dar, evident, cazuri punctuale au apărut și trebuie să spun încă o dată că eu sunt împotriva traseismului politic și sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică.

Loredana Diacu: Dvs. ați spus în repetate rânduri că sunteți împotriva traseismului politic, premierul Orban s-a exprimat și dânsul contra traseismului și totuși traseismul continuă în PNL. Cum vă explicați că în PNL nu se ține cont de autoritatea dvs., de cuvântul dvs., de autoritatea domnului Orban?

Klaus Iohannis: Probabil se va ține cont din ce în ce mai mult. Cel puțin asta ar fi speranța mea, ca cel mai important partid din prezent de pe scena politică să dea un exemplu de urmat și în acest domeniu.

Vedeți video de la 21:40:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.