VIDEO Klaus Iohannis felicită noul Guvern și critică dur PSD: Ați reușit un lucru incredibil / România nu s-a dezvoltat mai mult în ultimii 30 de ani din cauza PSD


VIDEO Klaus Iohannis felicită noul Guvern și critică dur PSD: Ați reușit un lucru incredibil / România nu s-a dezvoltat mai mult în ultimii 30 de ani din cauza PSD

Klaus Iohannis a ținut un discurs la depunerea jurământului de către noul Guvern al României. Președintele i-a felicitat pe cei din PNL că i-au convins pe parlamentarii din Opoziție ca să voteze în Parlament, atât moțiunea de cenzură, cât și la învestitură.

Iohannis consideră că liberalii au reușit un lucru ”incredibil”, iar ceea ”ce s-a întâmplat azi e un "exercițiu autentic democratic”.

"Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg de 4 ani, ci va fi un mandat ceva mai scurt, dar prin compensare, va fi mai greu. Domnule președinte al PNL, vă felicit pe dumneavoastră și pe parlamentarii PNL și pe toți cei din partid care ați reușit un lucru incredibil - ați reușit să convingeți partidele din Opoziție ca împreună să constituiți o noup majoritate în Parlamentul României, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD și ați reușit să convingeți suficienți parlamentari pentru a vota moțiunea de cenzură care a înlăturat guvernul eșuat PSD, iar astăzi ați reușit din nou să convingeți partidele din Opoziție și alți parlamentari să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul Ludovic Orban.

Ce s-a întâmplat astăzi este un exercițiu autentic democratic. Vreau să felicit și pe ceilalți parlamentari care au votat alături de parlamentarii PNL. Toți cei care ați votat pentru învestirea Guvernului Orban, ați făcut un lucru foarte înțelept. Ați înțeles să lăsați deoparte micul aranjament politic într-un moment în care România se afla într-o criză politică.

Se termină astfel guvernarea pesedistă, care în diferite variante, a durat aproape 3 ani de zile. Guverne toxice pentru români, pentru România, guverne care au stricat foarte multe proiecte. România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, mai multe proiecte pe fonduri europene. În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine, din cauza PSD. Nu este niciun secret. Această schimbare care s-a finalizat astăzi cu succes este încununarea unei lupte de uzură dusă în ultimii 3 ani de mine împreună cu Opoziția parlamentară.

Acest succes este unul indus de voința populară. La europarlamentare s-a văzut o schimbare a atitudinii românilor. Au votat pentru România modernă. Votul pe moțiune vine ca răspuns la ceea ce au dorit să ne spună românii - că s-au săturat de PSD", a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți declarațiile președintelui în video-ul de mai jos începând cu 19:30:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.