Klaus Iohannis vorbește despre realizările sale și declară război Secției Speciale: "Pe cei doi elefanți de la început i-am alungat!" Remarcile președintelui în legătură cu 10 august (VIDEO)


Klaus Iohannis vorbește despre realizările sale și declară război Secției Speciale: "Pe cei doi elefanți de la început i-am alungat!" Remarcile președintelui în legătură cu 10 august (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la întâlnirea regională a PNL București-Ilfov unde a vorbit despre moțiunea de cenzură, dezastrul reprezentat de PSD pentru România, cât și despre realizările sale ca președinte, dar și în legătură cu o temă sensibilă precum cea a protestului din data de 10 august 2018. 

Astfel, președintele a atras atenția că Guvernul Dăncilă, "un Guvern eșuat și în derută" trebuie să plece joi în urma moțiunii de cenzură, întrucât "PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii și acolo au rămas". Totodată, Klaus Iohannis a precizat că a făcut tot ce a putut ca președinte pentru a bloca acțiunile nocive ale PSD, invocând linșajul social-democrat asupra justiției, și a anunțat următorul pas: "Pe cei doi elefanți de la început i-am alungat. Nici aminstie și grațiere nu au reușit, nici codurile penale nu au reușit să le strice așa cum și le-au imaginat și să nu credeți că nu au reușit fiindcă le-a venit mintea la cap, ci m-am suit eu în capul lor. Și legile justiției mai știți de câte ori le-am trimis în Parlament, la CCR? Nu au ieșit perfecte, dar au ieșit totuși departe de ceea ce și-au propus ei. A mai rămas treaba cu Secția Specială de rezolvat și o rezolvăm și pe asta".

Despre moțiune: Foarte mulți se întreabă când începem reconstrucția României. Începe în prima fază mâine după ce cade Guvernul Dăncilă. Vreau să fiu foarte clar. Eu îmi doresc foarte mult ca moțiunea de mâine, din Parlament, să fie încununată de succes. Acest Guvern eșuat, acest Guvern în derută trebuie să plece acasă, iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un Guvern care asigură o tranziție serioasă, ordonată până la alegerile parlamentare. 

Despre PSD: Cum am putut noi românii să ajungem în această situație extrem de neplăcută și, ca să fim sinceri, și neașteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat, debusolat și să avem un Guvern care face atâta rău României? Dragii mei, PSD a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce și-au permis în ultimii 3 ani este nemaivăzut și nemaiauzit. PSD, în realitate, este principala piedică în dezvoltarea României. PSD a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus și, dacă vrem să fim foarte sinceri, poate că și noi puteam să lucrăm mult mai mult, mult mai activi, mai convingători și să-i ducem pe români la vot în decembrie 2016. Poate de data aceasta reușim un pic mai mult, fiindcă ne-am săturat cu toții de acest PSD care a promis marea cu sarea românilor și imediat după ce au ajuns la putere s-au apucat să facă ce știu ei mai bine, să ocupe funcții în stat cu persoane de multe ori incompetente, dar de fiecare dată supuse conducerii PSD, s-au apucat să destructureze și să acapareze marile sisteme publice ale României și ce au realizat? Au realizat ceva inimaginabil, o involuție a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea șanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD să fim în rând cu națiile mari ale Europei. Europa ne respectă, Europa ne dorește. Vă amintesc doar de summit-ul Consiliului European care a avut loc în inima României. I-ați văzut cumva pe liderii europeni cu câtă apropiere, cu cât drag au venit în România? Ne așteaptă cu brațele deschise. 

Despre realizările ca președinte: PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii și acolo au rămas și ne-au blocat. Și ce am făcut eu în acest timp? Am făcut tot ce a putut să facă președintele României. Nu-mi place să mă laud. Nu sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la filme video, pe cei doi elefanți de la început i-am alungat. Nici aminstie și grațiere nu au reușit, nici codurile penale nu au reușit să le strice așa cum și le-au imaginat și să nu credeți că nu au reușit fiindcă le-a venit mintea la cap, ci m-am suit eu în capul lor. Și legile justiției mai știți de câte ori le-am trimis în Parlament, la CCR? Nu au ieșit perfecte, dar au ieșit totuși departe de ceea ce și-au propus ei. A mai rămas treaba cu Secția Specială de rezolvat și o rezolvăm și pe asta. 

Despre 10 august 2018: Și pesediștii chiar au încercat să se răzbune pe români, fizic. Nu la figurat, ci la propriu. Vă amintiți într-o zi de august, pe 10 august, români pașnici, cu familie, cu copii s-au dus în Piața Victoriei să-și strige nemulțumirea și au fost întâmpinați de jandarmi echipați pentru război urban și au fost tratați cu bâte și cu gaze lacrimogene și pesediștii au spus că nu ei, că ei au fost plecați în provincie. Așa au încercat pesediștii să înăbușe nemulțumirile românilor. N-au reușit. Românii le-au arătat-o. În 26 mai românii n-au mai stat acasă, ci s-au dus la vot și a câștigat PNL. 

Vedeți video de la 1:09:10


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.