VIDEO Ludovic Orban: Dacă nu trece Guvernul din prima, s-ar putea ca PNL să nu mai voteze a doua oară învestirea Executivului!


VIDEO Ludovic Orban: Dacă nu trece Guvernul din prima, s-ar putea ca PNL să nu mai voteze a doua oară învestirea Executivului!

Premierul desemnat Ludovic Orban a participat duminică seară în cadrul unei emisiuni de televiziune în care a expus un eventual scenariu ce s-ar putea concretiza în cazul în care Guvernul său nu va primi din prima votul de învestitură. Concret, liderul liberalilor a anunțat că s-ar putea ca parlamentarii PNL să nu mai voteze a doua oară Guvernul Orban, întrucât prioritatea formațiunii politice este reprezentată de alegerile anticipate, iar în acel moment s-ar putea ca PSD să acorde votul de învestitură guvernării liberale.

"Mizez pe discernământul parlamentarilor din blocul care ne sprijină, dar și al parlamentarilor individuali care vor înțelege nevoia unui Guvern. 

Iar PSD-ului îi spun atât. Dacă nu trece Guvernul din prima, parlamentarii PNL, care întotdeauna am anunțat că prioritatea noastră și opțiunea noastră primă sunt alegerile anticipate, s-ar putea să nu mai voteze a doua oară învestirea Guvernului. De ce? Să voteze PSD învestirea Guvernului pentru ca după aceea să nu mai poată să facă opoziție pentru că dacă învestesc un Guvern, este foarte greu să faci opoziție unui Guvern pe care tu l-ai învestit", a declarat Ludovic Orban. 

Vedeți video de la 46:50:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.