VIDEO Ludovic Orban le dă peste nas pesediștilor. Guvernul își va asuma răspunderea pe două pachete de legi

Premierul Ludovic Orban a anunțat la începutul ședinței de Guvern de vineri, asumarea răspunderii în Parlament pe două pachete de legi, care cuprind prorogările din justiție, OUG 51 privind decontarea transportului elevilor, legea plafoanelor bugetare și modificări la OUG 114.

"Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe două pachete de legi. Prima angajare e pentru un proiect de lege care va cuprinde modificări în două domenii și care va cuprinde Legea plafoanelor bugetare".

Prorogarea termenelor din legile justiției

Prima angajare de răspundere va fi pentru prorogarea termenelor din legile justiție privind pensionarea anticipată a magistraților, trecere de la complete de 2 la 3 și de la mărirea vechimi pentru intrarea în magistratură de la 2 la 4 ani. Orban a mai spus că anul viitor liberalii intenționează să abroge aceste legi.

Decontarea navetei școlare

Orban a mai spus că Guvernul va abroga OUG 51, astfel încât să se permită decontarea navetei școlare.

"OUG 51 a urmărit două scopuri perverse: la presiunea baronilor PSD să nu mai deconteze transportul elevilor și prelungește licențele de transport intrajudețean cu 4 ani, ignorând obligația de a face licitație", a spus premierul.

Legea plafoanelor

Organ a spus că în primul pachet se află și Legea plafoanelor, necesară pentru adoptarea bugetului de stat.

Abrogarea prevederilor OUG 114

"De asemenea, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale din OUG 114. Ordonanța se află în dezbaterea parlamentară și trag nădejde că vom putea aproba toate acele prevederi. Nu știu dacă vom putea, pentru că din ce aud în comisii, unii vor să înrăutățească. Au mărit plafonul fantomaticului FDI la 15 miliarde. E de noaptea minții", a spus premierul.

Ludovic Orban le-a cerut de asemenea miniștrilor să fie circumspecți în angajarea de cheltuieli pe final de an, deoarece își dorește reducerea deficitului bugetar. Orban a anunțat o nouă ședință de Guvern marți pentru a declanșa asumarea răspunderii.

Vezi video mai jos: