VIDEO. Ludovic Orban, prima gafă la Palatul Victoria. „A ieșit din guvern ca toți pesediștii”

Proaspătul premier liberal Ludovic Orban a ieșit seară trecută să salute protestatarii aflați în cea de-a 1008 zi de prezență în Piața Victoria, de data asta însă pentru a-și manifesta bucuria față de alungarea celui mai incompetent guvern al României din istoria recentă.

Orban a coborât dintr-o mașină negră, însoțit de mai multe gărzi, probabil de la SPP, le-a strâns mâna celor prezenți, le-a zâmbit, iar cu cei mai entuziaști chiar s-a îmbrățișat și pupat.

„Felicitări și tot bine din lume. Și nu ne uitați că am stat atâtea zile în stradă”, i-a spus premierului o doamnă protestatară.

„Domnul Orban, ce ați promis să vă țineți de cuvânt, că avem 1008 zile în stradă”, l-a interpelat și unul dintre organizatorii micului protest.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari ai acestor ani, a scris că „domnul Orban a ieșit aseară din guvern ca toți pesediștii... Peste linie dublă continuă, nu conducea el”.

Și din imaginile suprinse de Mălin Bot la fața locului se vede limpede că așa a și fost: două mașini care veneau de la Palatul Victoria, una cu Orban, alta cu colegi de partid sau SPP-iști, au intrat în zona protestelor istorice tăind linia continuă.