VIDEO Mafia PSD de la Arad, conexiuni la cel mai înalt nivel. Fifor, Cuc și deputata Luminița Jivan, chemați să dea explicații la DNA Timișoara


VIDEO Mafia PSD de la Arad, conexiuni la cel mai înalt nivel. Fifor, Cuc și deputata Luminița Jivan, chemați să dea explicații la DNA Timișoara

Procurorii DNA au descoperit un adevărat lanț de complicități la PSD Arad, ce duce direct la vârful conducerii Partidului Social-Democrat. Sunt vizate fapte de corupție la cel mai înalt nivel, săvârșite în perioada 2016-2019.

Reiterăm că procurorii DNA au efectuat luni cinci percheziții în județele Timiș și Arad la sediile unor instituţii publice şi la un partid politic. Parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt cercetați de DNA pentru mai multe fapte de corupție, printre care luare de mită și abuz în serviciu.

De asemenea, fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, și fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, au fost citați vineri pentru a da explicații la DNA Timișoara. Foștii miniștri au fost chemați de procurori, în calitate de martori, în dosarul șpăgilor de la PSD Arad. La sediul DNA Timișoara a fost audiată vineri dimineața și Luminița Jivan, deputat PSD și președintele filialei Caraș.

La momentul sosirii la DNA, Jivan a zis că va răspunde întrebărilor jurnaliștilor după ce va sta de vorba cu procurorii. Deputata a venit însoțită de avocat.



Mihai Fifor a refuzat să facă declarații la venirea la DNA, iar la ieșire a spus doar că nu are nicio legătură cu faptele din dosar: Nu am nici o legătură cu faptele din acest dosar. Dezavuez ferm faptele din dosar. Era firesc să vin la DNA, sprijin ferm activitatea instituțiilor”.

Video cu venirea lui Fifor la DNA:



Video cu ieșirea lui Fifor de la DNA:



Nici Răzvan Cuc nu a vrut să dea declarații la intrarea în sediul DNA Timișoara. Atunci când a fost întrebat de jurnaliști de ce l-au chemat procurorii, Cuc a spus: „Nu știu, acuma vedem, după ce intru”.



La ieșirea de la sediul DNA Timișoara, Cuc a spus: „Am dat declarații. Dacă va mai fi nevoie, voi reveni și cam atât. (...) Am constatat că mai multe persoane așa au simțit ei nevoia la momentul acela să se laude, mă gândesc, cu faptul că m-ar cunoaște și că au vorbit cu mine. (...) Eu cu dl Căpraru am avut și am o relație de colegialitate în Camera Deputaților. Nu mi-a cerut niciodată nimic în afara sferei”.



În același dosar sunt cercetate alte zece persoane, dintre acestea opt fiind reținute.

Este vorba despre șpăgi date la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, însă ancheta a relevat și controlul politic asupra instituțiilor județene, șefii numiți în acestea având obligația de a plăti o taxă lunară la partid, raportată la importanța funcției, dar și să achite alte cheltuieli, cum ar fi cele pentru primirea unei delegații din Japonia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.