VIDEO Maia Sandu s-a întâlnit cu Ludovic Orban pentru a solicita sprijin: "La Chișinău avem un Guvern antieuropean, împotriva României"!

Fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți cu premierul României, Ludovic Orban, pentru a-i solicita sprijin pentru o serie de proiecte începute pe vremea Guvernului Sandu:  "proiectul gazoductului Iași-Chișinău", "construcția podului de pe râul Prut, de lângă orașul Ungheni, pod care urmează să devină parte într-o bună zi a Autostrăzii Unirii" și "ajutorul pe care România ar putea să-l ofere administrației publice locale".

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că la Chișinău este în prezent un Guvern antieuropean și antiromânesc, Executivul Ion Chicu, iar în acest sens este și mai important sprijinul venit de la București.


De altfel, liderul PAS din Blocul ACUM a spus că premierul Ludovic Orban a asigurat-o de sprijinul de care are nevoie. 

Declarația fostului premier Maia Sandu:

"Am venit la București împreună cu câțiva colegi pentru a solicita în continuare sprijin din partea României pentru Republica Moldova, pentru a mulțumi pentru sprijinul pe care l-am obținut, în special Guvernul pe care l-am condus. În acest context, Guvernul pe care l-am condus a inițiat mai multe proiecte și am venit astăzi pentru a solicita prim-ministrului și colegilor săi să continue aceste proiecte care sunt destinate pentru cetățenii Republicii Moldova.

Vorbim aici în primul rând despre proiectul gazoductului Iași-Chișinău. Noi am insistat pe urgentarea implementării acestui proiect și ne dorim ca acest proiect să fie finalizat, nu mai târziu de primăvara anului viitor. Am solicitat asistența Guvernului României pentru ca acest lucru să se întâmple. 

La fel de important este un proiect de infrastructură pentru care noi am optat și anume construcția podului de pe râul Prut, de lângă orașul Ungheni, pod care urmează să devină parte într-o bună zi a Autostrăzii Unirii. 

De asemenea, am vorbit despre ajutorul pe care România ar putea să-l ofere administrației publice locale. Știm cu toții că administrația publică locală este un pilon important al democrației și al creșterii independenței, inclusiv a independenței financiare.

Am venit astăzi aici, în special, pentru că știm că la Chișinău avem un Guvern antieuropean, împotriva României, care a reușit să ofenseze și România și Ucraina și UE. Din cauza acestui Guvern, care este temporar, cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să sufere. Tocmai de asta am venit să transmitem aceste solicitări. 

Am insistat pe faptul că noi, cetățenii Republicii Moldova, și forțele politice proeuropene vom lupta pentru procesele democratice din Republica Moldova, vom lupta pentru valorile proeuropene și nu vrem ca Guvernul actual de la Chișinău, care este o abatere temporară de la parcursul european al Repubicii Moldova, să afecteze prea mult cetățenii. 

Am primit asigurări de sprijin și mulțumim frumos și pentru sprijinul exprimat la Guvern și pentru sprijinul exprimat la Parlament. Mâine o să discutăm și cu reprezentanții oamenilor de afaceri din România și cu oameni din presă pentru a explica ce s-a întâmplat la Chișinău și care sunt planurile noastre pentru mai departe. 

Dar scopul principal este să ne asigurăm că proiectele importante pe care le-am demarat noi cu Guvernul României vor continua și cetățenii Republicii Moldova se vor putea bucura de rezultatele acestor proiecte".

Vedeți video în cele ce urmează: