VIDEO Marcel Vela face curățenie în MAI și schimbă conducerea Jandarmeriei. Cine sunt Bogdan Enescu și Ionuț Gabriel Câmpeanu, proaspăt numiți la conducerea instituției


VIDEO Marcel Vela face curățenie în MAI și schimbă conducerea Jandarmeriei. Cine sunt Bogdan Enescu și Ionuț Gabriel Câmpeanu, proaspăt numiți la conducerea instituției

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat schimbarea din funcție a șefilor Jandarmeriei, generalul de brigadă Constantin Florea și colonelul Grigore Ciaușescu. Aceștia se vor întoarce la inspectoratele din care provin.

Vela a precizat că la conducerea Jandarmeriei au fost numiți Bogdan Enescu, iar adjunctul său va fi Ionuț Gabriel Câmpanu.

Bogdan Enescu are 46 de ani și este absolvent al Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, cu 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române. Acesta a condus anterior Inspectoratul de Jandarmi din județul Ilfov.

„De astăzi am încetat împuternicirile celor care conduc Jandarmeria Română, domnul inspector-general Florea și domnul inspector-general adjunct Ceaușescu, și am numit pe funcția de inspector-general pe domnul colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, absolvent al Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, cu 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române. A îndeplinit mai multe funcții de conducere. În prezent, este inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi din județul Ilfov și nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 și 11 august 2018”, a explicat Marcel Vela.

De cealaltă parte, prim-adjunctul lui Bogdan Enescu, Ionuț Gabriel Câmpeanu a condus contingentul de jandarmi români din Afganistan și a avut totodată rolul de consilier al șefului Statului Major al ministrului de Interne afgan.

„Am avut astăzi de ales între cine să fie prim-adjunctul domnului Enescu Bogdan și am decis, având și experiența recentă din această săptămână de a cunoaște jandarmii din Afganistan, să numesc la conducerea Jandarmeriei Române pe jandarmul care conduce trupele din Afganistan. Este vorba despre domnul colonel Câmpeanu Ionuț-Gabriel (43 de ani), absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Interarme, promoția 1998, de 11 ani este în activitatea MAI. În prezent, ocupă funcția de adjunct al inspectorului-șef din Harghita. Este șeful contingentului de jandarmi aflați în misiune internațională în Afganistan și, în același timp, este și consilierul șefului Statului Major al ministrului de Interne afgan. Deci, are o recunoaștere profesională internațională”, a adăugat Marcel Vela.

Vezi video mai jos:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.