VIDEO Momentul în care o rachetă a Iranului ar lovi avionul ucrainean. Mulahii de la Teheran neagă că ar fi avut vreo legătură cu prăbușirea aeronavei


VIDEO Momentul în care o rachetă a Iranului ar lovi avionul ucrainean. Mulahii de la Teheran neagă că ar fi avut vreo legătură cu prăbușirea aeronavei

O înregistrare video de aproximativ 20 de secunde care ar surprinde momentul în care o rachetă a Iranului ar lovi aeronava Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines, a fost publicată de televiziunile din Statele Unite. În aceste imagini se poate vedea un obiect luminos care urcă rapid către cer şi loveşte ceea ce pare să fie un avion.

Iranul a negat în mod categoric, vineri, teza potrivit căreia avionul Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran şi în care au murit 176 de oameni, ar fi fost atins de o rachetă, relatează France Presse.

Catastrofa care a antrenat moartea a 176 de persoane, în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni,  a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce Iranul a lansat mai multe tiruri de rachete ale asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Londra şi Ottawa au anunţat joi că aeronava a fost doborâtă fără îndoială de o rachetă iraniană, probabil din greşeală.

”Un lucru este sigur, acest avion nu a fost atins de o rachetă”, a declarat vineri preşedintele Organizaţiei Aciaţiei Civile iraniene, Ali Abedzadeh într-o conferină de presă la Teheran.

Zborul PS752 al companiei Ukraine International Airlines a decolat de la Teheran către Kiev şi s-a prăbuşit două minute mai târziu.

Vezi video mai jos:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.