VIDEO Monstrul de la Caracal, analizat de o psiholoagă: Anchetatorii trebuiau să-l obosească pe Gheorghe Dincă!


VIDEO Monstrul de la Caracal, analizat de o psiholoagă: Anchetatorii trebuiau să-l obosească pe Gheorghe Dincă!

Psiholoaga Mihaela Săhlean a analizat la postul de televiziune Digi24 profilul psihologic al monstrului Gheorghe Dincă în contextul anchetei ororii de la Caracal. 

Astfel, psiholoaga a atras atenția că Gheorghe Dincă va obosi. Cu toate acestea, Mihaela Săhlean a subliniat că ancheta a demarat foarte greu, timp în care Dincă a avut timp să își facă tot felul de scenarii pentru a trimite autoritățile pe diferite piste, iar odată cu apariția probelor monstrul de la Caracal va colabora cu anchetatorii nevoit sau forțat și nu din perspectiva unor remușcări. Totodată, psiholoaga a evidențiat că anchetatorii trebuiau să îl obosească pe Gheorghe Dincă de la început, căci "rezistențele lui din punct de vedere psihologic ar fi căzut una câte una și ar fi dat drumul la mai multe adevăruri".

Totodată, Mihaela Săhlean a reliefat că există posibilitatea ca în cazul de la Caracal să fie găsite mai multe victime decât s-a crezut inițial. 

Mihaela Săhlean: Probele încep să apară. La un moment dat și Dincă va da semne de oboseală pentru că este ca un cerc care începe să se strângă din ce în ce mai mult pe măsura probelor care vor apărea.

Cosmin Prelipceanu: Dacă obosește înseamnă că va ceda? 

Mihaela Săhlean: Este o ipoteză pe care eu am mai lansat-o. Dincă ar fi trebuit obosit din punct de vedere psihologic mult mai devreme pentru că un om pe care-l anchetezi încontinuu cu minimele pauze care sunt reglate și la care are dreptul este un om începe să slăbească și începe să comunice mai repede. Ancheta a pornit destul de greu, timpul care s-a scurs a fost nepermis de lung, ceea ce i-a dat posibilitatea acestui individ de a-i pune pe anchetatori și criminaliști pe diferite piste. Aici a câștigat Dincă timp, inclusiv timp de gândire. Dacă el ar fi fost mai obosit de către cei care l-ar fi anchetat, atunci rezistențele lui din punct de vedere psihologic ar fi căzut una câte una și ar fi dat drumul la mai multe adevăruri. El și-a tot făcut scenarii mentale în timpul acesta despre cum să mai tragă de timp. Ori are niște promisiuni, ori nu are niște promisiuni. Vedem, dar probele încep ușor, ușor să apară. Faptul că s-au făcut acele cercetări și se pare că mai e o victimă este iarăși un lucru care naște probabilitatea mult mai multor victime. 

Sunt două lucruri absolut separate și nu trebuiesc neglijate. Sunt două planuri cu care trebuie să se meargă în paralel. Mai întâi că el este un psihopat sexual criminal în serie. E un aspect al acestei cercetări. Și al doilea dacă el are legătură sau a și traficat acele persoane vulnerabile cărora le găsește cu ghilimelele de rigoare vinovăția. El își permite să găsească vinovății victimelor că erau vulnerabile, că în mașinile lui se suiau femei vulnerabile pe care, specific psihopatului, le considera prostituate. Este foarte simplu să arunci vina când ești psihopat.  Când ești psihopat consideri că nu ai tu o vină, ci ai fost îndemnat să faci un lucru pentru că victima eventual te-a determinat pe tine. 

Cosmin Prelipceanu: Vă puteți da seama dacă avea sau nu o legătură cu o astfel de rețea? 

Mihaela Săhlean: La cât de liniștit este, e foarte posibil și ar fi acoperirea perfectă în momentul în care și livra un număr de femei în acest sens. Acoperirea perfectă pentru că el ar fi avut legătură cu rețeaua și atunci putea să-și vadă și de deliciile unei minți bolnave așa cum are Gheorghe Dincă. Eu am observat că cele mai multe persoane înclină fie către varianta apartenenței la o rețea sau o colaborare cu traficanții de carne vie sau cealaltă este că Gheorghe Dincă e un criminal în serie. Eu aș merge pe varianta și și pentru că mi se pare acoperirea perfectă. 

Cosmin Prelipceanu: Credeți că e sigur pe el. Asta nu poate să vină și din structura lui? 

Mihaela Săhlean: Și bravează destul de mult. În primul rând, în momentul în care ai un asemenea comportament lipsit total de empatie, de remușcări, de orice frână de control social, de responsabilitate și practic ești foarte departe de ceea ce noi am numi conștiință, nu are ce să se revolte în tine, nu ai niște tsunamiuri existențiale. El va colabora nevoit sau forțat pentru că încet, încet cercul se strânge oricât de largă și generoasă e curtea lui Dincă, la un moment dat probele apar. Sunt specialiști, iar aceste probe vor apărea. De aceea am spus, dar nu vreau să bat aici vântul optimismului, dar la nesfârșit nu va dura. Ceea ce se va descoperi nu va aduce liniște în niciun fel pentru că numărul de victime este posibil să fie mult mai mare. 

Următiți analiza psiholoagei Mihaela Săhlean de la 20:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.