VIDEO Nebunia iranienilor ajunge la un nou nivel. Zeci de oameni au murit, călcați în picioare la funeraliile teroristului Soleimani

Nebunia iranienilor pare a atinge zilele acestea apogeul. Zeci de oameni au murit marți în Kerman, în busculada creată la înmormântarea teroristului Qasem Soleimani, ucis pe 3 ianuarie într-un atac american cu rachete.

Concret, cel puțin 35 de oameni au murit și alți 48 au fost răniți, călcați în picioare de mulțime la înmormântarea lui Soleimani, anunță televiziunea publică iraniană de stat citată de Wall Street Journal. Ca urmare a situației, autoritățile de la Teheran au amânat funeraliile, potrivit The New York Times.

Într-un discurs rostit marţi la Kerman, liderul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a continuat lini belicoasă a Iranului spunând că „inamicul îşi va regreta greşeala”.

„Ne vom răzbuna”, a spus Salami, care a prezis de asemenea că forţele americane vor fi „curând” expulzate din regiunea Orientului Mijlociu, conform declaraţiilor transmise de agenţia Tasnim.

În alocuţiunea sa, oficialul iranian l-a elogiat pe Soleimani, care era comandantul Forţei Quds, însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, între care sprijinul miliţiilor şiite din Irak și al organizațiilor teroriste Hezbollah și Hamas.

Urmăriți funeraliile lui Soleimani în video-ul de mai jos: