VIDEO Nelu Tătaru: Voi solicita demiterea directorului Unifarm


VIDEO Nelu Tătaru: Voi solicita demiterea directorului Unifarm

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că a solicitat întrunirea Consiliului de Administrație al Unifarm, iar în cazul în care nu se va lua o decizie în cazul directorului general Ionel Eugen Adrian, atunci va solicita demiterea acestuia atât din funcția de conducere, cât și din cea de membru. 

Nelu Tătaru: "Noi am avut în ultima lună Corpul de Control la Unifarm, la fel cum l-a avut și Ministerul de Finanțe în urma unor sesizări, dar organul care conduce este Consiliul de Administrație. Noi am făcut solicitarea de întrunire a acestui Consiliu de Administrație. În măsura în care nu se ia o decizie, voi solicita demiterea atât din funcția de director general, cât și din Consiliul de Administrație a domnului Ionel Eugen Adrian".

Vedeți video de la minutul 2:10: 


Reiterăm că directorul Unifarm, Ionel Eugen Adrian, a fost pus sub acuzare marți de procurorii DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. 

Directorul Unifarm ar fi primit 760 de mii de euro de la reprezentantul unei societăți comerciale, astfel încât să acorde în calitate de șef al companiei de stat un contract de achiziții de echipamente de protecție contra infectării cu noul tip de coronavirus: 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale. Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispoziţiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achiziţiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cât şi a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură. În plus, cele 1 milion de măşti livrate şi recepţionate în prima tranşă Companiei Naţionale Unifarm SA nu erau măşti chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măşti de protecţie neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecţie decât cele convenite în contract. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.