VIDEO. NOI imagini incredibile cu Sebastian CUCOȘ pe Valea Uzului. Jurnalist maghiar: „A dirijat mai multe momente importante ale acţiunii. El a condus mulţimea înfuriată la cimitir”


VIDEO. NOI imagini incredibile cu Sebastian CUCOȘ pe Valea Uzului. Jurnalist maghiar: „A dirijat mai multe momente importante ale acţiunii. El a condus mulţimea înfuriată la cimitir”

Sub titlul „El e regizorul scandalului din Valea Uzului”, publicația uh.ro inserează într-un articol mai multe imagini video cu Sebastian Cucoș, acum al doilea om din Jandarmeria română, a cărui prezență pe Vale Uzului a fost semnalată de podul.ro la doar câteva ore de la producerea incidentelor regretabile. VEZI AICI.

Cucoș, care a coordonat acțiunile abominabile ale Jandarmeriei din 10 august împotriva populației pașnice - fiind la acel moment comandantul instituției, dar la al doilea mandat interimar, care nu a mai putut fi prelungit pentru că legea interzice - , pare să fi fost unul din arhitecții importanți ai tensiunilor de la Valea Uzului, permițând accesul românilor în zonă în condițiile în care riscul unor violențe interetnice era foarte ridicat. Protestatarii de etnie maghiară, aduși la fața locului de UDMR ca să formeze un lanț uman pentru a împiedica accesul românilor, nu au ripostat însă și au plecat de lângă cimitir sub escorta jandarmilor.

Uh.ro:  „Tonul a fost dat şi atacul a fost pornit de către suporteri de fotbal din capitală (prietenii mei mai specializaţi în fotbal spun că tatuajele cu câini fac referire la Dinamo).

* Jandarmeria s-a prefăcut că ne apără, dar i-a lăsat pe atacatori din ce în ce mai aproape, fără motiv.

* Jandarmii n-au pus garduri de fier, n-au folosit scuturi, ca altă dată, n-au apelat la trupele speciale, la mascaţii care stăteau la 100 de metri de locul altercaţiei.

* Jandarmii n-au folosit nimic din dotare, doar mâna liberă. N-au fost extraşi din mulţime scandalagii, ca altădată, n-au fost nici măcar legitimaţi.

* A fost acolo un om discret care a dirijat mai multe momente importante ale acţiunii: el a condus mulţimea înfuriată la cimitir, a asigurat popii la intrarea în cimitir, a împărţit instrucţiuni jandarmilor cu o lejeritate cu care nici superiorul lor direct nu face.

Am pus joi înregistrarea pe facebook, cu rugămintea să recunoaştem omul, şi vineri un coleg ziarist mi-a semnalat două articole din presa românească. Ei l-au recunoscut pe individ: e Sebastian Cucoş, fostul şef naţional al jandarmilor, om apropiat de Carmen Dan.

Mai multe detalii AICI





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.