VIDEO Noua conducere a PSD-ului măcelărit. Ciolacu minte că nu au căzut capete și că nu i-a cerut nimeni demisia Vioricăi Dăncilă

UPDATE 8

CEx-ul PSD, care a durat aproape șase ore, s-a terminat, iar noua conducere va fi reprezentată de un comitet care-i cuprinde pe liderii celor cinci organizații județene care au obținut cel puțin 50% în turul al doilea al alegerilor prezidențiale și pe reprezentanții celor opt regiuni de dezvoltare a țării. 

Președinte PSD: Marcel Ciolacu

Secretarul General al PSD: Paul Stănescu

Cei 5 lideri de organizații județene: Paul Stănescu (Olt), Niculae Bădălău (Giurgiu), Adrian Gâdea (Teleorman), Mihai Weber (Gorj) și Georgescu Aladin (Mehedinți). 

Reprezentanții regionali: Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurențiu Nistor, Doina Fedorovici, Dragoș Benea, Dan Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea și Gabriel Mutu.

Noua conducere va trebui să organizeze congresul din februarie, congres ce va fi precedat de alegeri în fiecare organizație județeană.

La finalul CEx-ului, noul șef al PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unui discurs de analfabet, a mințit spunând că nu au căzut capete în urma ședinței, că nu a fost măcel, ba chiar mai mult că nimeni nu i-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea formațiunii politice. Din slugărnicie, Viorica Dăncilă a spus că demisia ei a fost un act unilateral. De altfel, Viorica Dăncilă va fi din nou în fruntea organizației de femei a PSD.

Declarațiile Vioricăi Dăncilă: După un CEx îndelungat în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale, dar și la proiecția pe care o avem pentru următoarea perioadă, cum putem ieși întăriți pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare am înțeles opinia colegilor, că se dorește o resetare a partidului, faptul că cineva trebuie să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune. Eu consider că a trebuit să-mi dau demisia din funcția de președinte al PSD. (...) Am înțeles că această resetare presupune o altă echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program și vreau să le garantez colegilor mei că din această echipă care va câștiga viitoarele alegeri va face parte și Viorica Dăncilă. 

Declarațiile lui Marcel Ciolacu: Este pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți și-au spus opinia și așa a fost condusă ședința de doamna Viorica Dăncilă. Un CEx matur în care au fost discuții pe fond, nu pe formă. Toți ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut. Am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel sau să pice capete. De fapt și de drept nu a picat niciun capăt astăzi. Iarăși o premieră pentru PSD, fostul lider se regăsește în echipa partidului ca și președinte la doamne, acolo unde doamna Dăncilă a fost președinte și pe urmă premier. 

Mi-am ales secretarul general. Primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de Paul Stănescu automat au intrat toate cele 5 județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin conform principiului meritocrației. Aici mă refer la președintele de la Teleorman, Adrian Gâdea, de la Mehedinți, Georgescu Aladin, Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională, 8 regiuni de dezvoltare a țării: Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurențiu Nistor, Doina Fedorovici, Dragoș Benea, Dan Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea și Gabriel Mutu. Este o echipă matură, numai președinți de organizații. 

Congresul va avea loc în februarie. 

Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Viorica Dăncilă. Cu toții am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid. 

Jurnalistă: Ce v-a recomandat pentru șefia partidului?

Marcel Ciolacu: Presupun că faptul că sunt la șefia Camerei Deputaților. Am și alte calități: sunt un bun organizator, sunt un om de echipă...UPDATE 7

Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de șefă a PSD. Teodorovici punea presiune pe Viorica să nu cedeze în fața echipei lui Marcel Ciolacu.

De altfel, Dăncilă propusese organizarea unui congres în luna februarie, iar ea să rămână șefă a PSD până atunci, dar votul a fost covârșitor împotriva ei, doar 5 pesediști fiind alături de ea în CEx. 

Viorica Dăncilă va prelua funcția de președintă a organizației de femei a partidului.

UPDATE 6

Protestatarul și revoluționarul Marian Ceaușescu și-a făcut apariția la sediul PSD din Kiseleff pentru a-și striga nemulțumirile, inclusiv pentru a-i cere Gabrielei Firea socoteală, întrucât mulți dintre bucureșteni nu au apă caldă și căldură.

Mai mult, acesta le-a pus pesediștilor, în fața sediului, muzică de înmormântare.

Așa cum ne-am obișnuit, polițiștii, rapizi când este vorba de PSD, au ajuns imediat la fața locului și i-au transmis protestatarului că îl vor amenda cu suma de 500 de lei pentru deranjarea ordinii publice.UPDATE 5

Mihai Fifor și-a dat demisia din funcția de secretar general al PSD. Pe parcursul zilei, Fifor a ezitat să fie sigur pe poziția lui în legătură actul de a demisiona, editându-și postarea pe Facebook de nici mai mult, nici mai puțin de șapte ori. 

CITIȚI ȘI: Fifor, de-a dreptul buimac. Din cauza emoțiilor de dinaintea CEx-ului, fostul stâlp al Vasilicăi și-a editat postarea pe Facebook de n-a mai înțeles nimeni nimic

UPDATE 4

Opt vicepreședinți ai PSD și-au dat demisia din funcție pentru a o forța pe Vasilica Dăncilă să plece din fruntea partidului, dar aceasta încă nu cedează. 

Cei opt vicepreședinți, conform postului TV Digi24, sunt: Dragoș Benea, Marian Oprișan, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Gabriel Zetea, Carmen Dan, Gabriel Mutu și Paul Stănescu. 

UPDATE 3

Șefa de campanie la alegerile prezidențiale a Vasilicăi Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, i-a cerut fostei candidate a PSD demisia din fruntea partidului. Așa cum era de așteptat, Claudiu Manda, soțul Olguței Vasiliescu i-a solicitat, la rândul său, Vioricăi Dăncilă să renunțe la șefia PSD. 

UPDATE 2 

Deși PSD a pus în funcțiune aparatul de bruiaj pentru ca presa să nu afle informații din CEx, mai multe informații s-au scurs către presă. Este un CEx extrem de tensionat, cu atacuri, demisii și chiar politicieni dați afară din sala de ședință. 

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a atacut-o dur pe Gabriela Firea (foto: Loredana Diacu, Epoch Times), iar aceasta a părăsit sala în lacrimi. 

"Manevristă, securistă!", i-a spus Oprișan Gabrielei Firea. 

În cele din urmă, după o discuție cu Gabriel Zetea și Radu Moldovan, Firea a reintrat în sala de ședință. 

De asemenea, Gabriel Zetea, Marian Oprișan și Roxana Mânzatu, toți vicepreședinți ai partidului, au anunțat că demisionează din aceste poziții. Cei trei sunt și șefii organizaților din Maramureș, Vrancea și Brașov, acolo unde au pierdut alegerile prezidențiale în fața PNL.

Mai mult, Mediafax a informat că secretarul general adjunct, Codrin Ștefănescu, precum și fostul ministru al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, și deputatul PSD Cătălin Rădulescu au părăsit ședința CEx de marți seara. Alături de cei trei a ieșit din ședință și fostul europarlamentar PSD Victor Boștinaru, precum și câțiva consilieri, au adăugat sursele citate. Solicitarea a fost făcută de liderul PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, și de liderul PSD Dolj, Claudiu Manda. Cei doi au invocat statutul partidului.

UPDATE 1

Publicația Universul.net scoate la iveală încă un motiv pentru care Viorica Dăncilă nu ar vrea să își dea demisia din fruntea PSD. 

Unul dintre motivele pentru care Dăncilă și camarila ar dori să mai rămână la butoane, cel puțin o vreme, îl reprezintă banii care vor veni de la stat în contul cheltuielilor făcute în campania electorală pentru prezidențiale.

Altfel spus, dacă Viorica Dăncilă va accepta oferta lui Marcel Ciolacu de a prelua șefia organizației de femei a PSD, postul de senator și funcția de vicepreședinte, ea nu are siguranța că suma recuperată va fi împărțită conform înțelegerilor făcute de ea și oamenii ei cu numeroșii furnizori care au livrat produse și servicii pentru campanie, potrivit informațiilor deținute de Universul.net. 

Viorica Dăncilă a cheltuit în campania electorală pentru primul tur al cursei prezidențiale 18.210.500 lei. Încă nu se cunosc cheltuielile din al doilea tur, dar se estimează că în ambele tururi suma totală se apropie de 10 milioane de dolari. Statul român permite decontarea de cheltuieli de campanie de până la 10 milioane de dolari. (citiți AICI materialul complet)

ȘTIREA INIȚIALĂ

G4media.ro transmite că, potrivit surselor, Eugen Teodorovici a fost acasă la Vasilica Dăncilă și a convins-o pe aceasta să nu demisioneze din funcția de președintă a PSD. 

Mai mult, Eugen Teodorovici i-a amenințat pe oamenii lui Marcel Ciolacu că îi dă în judecată dacă nu respectă articolul 109 din statutul PSD, care prevede că doar Congresul poate alege conducerea partidului.

"Ne vedem în instanță dacă nu respectați statutul", le-a spus Teodorovici oamenilor lui Ciolacu.

Amintim că luni, Marcel Ciolacu, a amenințat-o pe Viorica Dăncilă cu excluderea din partid dacă nu își dă demisia. În cele din urmă, Vasilica ceruse, pentru a accepta să își dea demisia, un loc eligibil la alegerile parlamentare pentru a ajunge senator și, mai mult, funcția de președintă a OFSD și de vicepreședintă a PSD pentru a participa în CEx-urile viitoare. Cu toate acestea, se pare că Teodorovici a stricat planurile echipei conturate în jurul lui Marcel Ciolacu.

CITIȚI ȘI: Noi detalii ale păruielii din PSD: Viorica, fiind insultată de Firea, și-a închis telefonul. Mai mult, Dăncilă a zbierat la Ciolacu spunând că vrea funcții EXCLUSIV SURSE