VIDEO Octavian Hoandră, avocatul infractorilor. Cum i-a tăiat macaroana Rareș Bogdan


VIDEO Octavian Hoandră, avocatul infractorilor. Cum i-a tăiat macaroana Rareș Bogdan

Deschizătorul listei PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, a participat duminică seară în emisiunea lui Octavian Hoandră.

Liberalul a vorbit despre prioritățile PNL pentru România printre care și întărirea statului de drept. Când a auzit această prioritate, Hoandră s-a transformat fără tăgăduială în avocatul infractorilor utilizând retorica pe care o are și tartorul postului Realitatea  TV, Kuzmin Gușă. Și mai scandalos este că Hoandră s-a folosit și de argumentul religios, Rareș trebuind în viziunea moderatorului să fie milostiv cu infractorii întrucât este ortodox.

Redăm dialogul dintre cei doi:

Rareș Bogdan: Vrem să întărim statul de drept. Știu că asta vă deranjează pe voi mai nou.

Octavian Hoandră: Cred că pe toată lumea deranjează statul de drept în versiunea unora.

Rareș Bogdan: Eu știu că în democrație hoții stau la pușcărie, nu în Parlament.

Octavian Hoandră: E de discutat. Nu știu de unde știi tu chestia asta. Pedepsele nu mai vreau să fie așa de dure și să fie mai umane.

Rareș Bogdan: Eu vreau să fie mai dure.

Octavian Hoandră: E dreptul tău.

Rareș Bogdan: Eu îmi doresc să fie pedepse și mai dure. Într-o țară care a fost furată 30 de ani e singura șansă pentru a o reface.

Octavian Hoandră: Și liberalii au fost la guvernare când s-a furat.

Rareș Bogdan: De șapte ani de zile nu guvernăm. De șapte ani guvernează socialiștii. Inclusiv în guvernarea Cioloș au avut vicepremier și cu secretari de stat și 26 de prefecți. Noi nu am avut nimic.

Octavian Hoandră: Avea Cozmin o idee bună, ca oamenii ăia să nu stea la pușcărie, să dea banii înapoi.

Rareș Bogdan: Eu vreau să dea și banii și să stea și la pușcărie pentru că altfel nu vom face niciodată bine România.

Octavian Hoandră: Nu zic că nu ai dreptate. S-ar putea să ai.

Rareș Bogdan: Au eliberat 14300 de pușcăriași cu recursul compensatoriu.

Octavian Hoandră: N-am avut încotro ca stat. De aia au fost eliberați.

Rareș Bogdan: Nu. Trebuiau să elibereze 2600. Dacă e vorba de pușcării nu au făcut nimic pentru ele. E doar o retorică. Îi preocupă exclusiv soarta lor. Au eliberat 14300 de pușcăriași. Au plecat înapoi 900. 586 au făcut fapte grave, fiind pedofili și violatori. De ce trebuiau eliberați înainte de termen? Nu poți să stai într-o țară care e un rai al infractorilor. Nu se poate. Ne transformăm în Columbia. Noi vorbim de 2 ani și jumătate doar de drepturile infractorilor.

Octavian Hoandră:

Rareș Bogdan: Nu. Este vorba despre drepturile infractorilor nu ale omului.

Rareș Bogdan: Pensionarii sunt oameni? Copiii sunt oameni? Cei cu dizabilități sunt oameni?

Octavian Hoandră: Dar fiecare are locul lui sub pământ și în fața lui Dumnezeu toți suntem oameni. Nu vreți să vă substituiți lui Dumnezeu?

Rareș Bogdan: Nu. Doamne ferește! Noi nu vrem să ne substituim nimănui. Vrem ca legea să fie lege.

Octavian Hoandră: Dar ce ți se pare rău cum spunea Cozmin? Cât ai furat? 1 milion? Dai 3 milioane înapoi și zece ani nu te mai văd.

Rareș Bogdan: Da. Dai 3 milioane înapoi și stai și în pușcărie.

Octavian Hoandră: Pe cine mulțumește?

Rareș Bogdan: Pe mine.

Octavian Hoandră: Toți oamenii cu care vorbesc spun că vor recuperarea banior.

Rareș Bogdan: Eu vreau și pușcărie și banii luați.

Octavian Hoandră: Ești ortodox.

Rareș Bogdan: Sunt ortodox și bun creștin, dar nu vreau să fiu furat.

Octavian Hoandră: Nimeni nu vrea. Eu nu încurajez hoția. (...) M-aș bucura să spună mai mult liberalii că apără drepturile omului. Unora li s-a încălcat mizerabil drepturile.

Rareș Bogdan: Care sunt ăia? Lui Mazăre i s-au încălcat drepturile?

Octavian Hoandră: O grămadă. Sunt la CEDO.

Rareș Bogdan: Repet, lui Mazăre i s-au încălcat drepturile? Lui Felix Stroe? Sau Nicușor Constantinescu? Ana Maria Pătru?

Octavian Hoandră: Nu vorbesc de oamenii ăștia. Ăștia sunt câțiva.

Rareș Bogdan: Pentru ăștia câțitva, de doi ani și jumătate, nu vorbim de absorbție de fonduri europene, nu vorbim de autostrăzi, nu vorbim de spitale, nu vorbim de investiții străine.

Octavian Hoandră: Asta e adevărat.

Rareș Bogdan: Deci de doi ani și jumătate țara asta este preocupată de cum să scape niște indivizi de cătușe. Asta e marea problemă.

Vedeți secvența video de la 6:25:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.