VIDEO Orban dă de pământ cu milițienii din CNCD: "Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național!"


VIDEO Orban dă de pământ cu milițienii din CNCD: "Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național!"

Premierul Ludovic Orban a criticat virulent miercuri seară decizia milițienilor de la CNCD, instituție condusă de Csaba Ferenc Asztalos, prin care a fost amendat președintele României, Klaus Iohannis, pentru că și-a permis să devoaleze blatul PSD-UDMR din Parlament, în contextul proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, trecut tacit de Camera Deputaților, dar respins ulterior de Senat. 

CITIȚI ȘI: Inutilul și abuzivul CNCD l-a amendat imediat pe Iohannis, dar a durat 2 ani până să-l sancționeze pe Dragnea referitor la o serie de afirmații mizerabile despre protestatarii anti-PSD

Astfel, premierul a atras atenția că instituția CNCD ia decizii politice, membrii conducerii fiind majoritar controlați de PSD, atacul de astăzi asupra președintelui fiind total neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național.

Orban: "Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a așa-zisului CNCD. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și cu regimul sancționatoriu pentru discriminare. Președintele României este victima unei decizii pur politice care arată clar că toate instituțiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituției și împotriva legii. Practic, președintele României a fost sancționat nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci pentru că a acționat în spiritul Constituției apărând un principiu constituțional, principiul integrității și pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care pentru a-și atrage sprijinul UDMR a făcut o serie de compromisuri inacceptabile votând acte normative în repetate rânduri cum sunt cele prin care practic se instituia utilizarea limbilor minorităților peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei așa-zisului Ținut Secuiesc. Toate aceste acțiuni ale PSD au arătat în ultimii 3 ani că PSD nu apără interesul României, că PSD, pentru a rămâne la putere, a fost capabil să facă orice compromis împotriva interesului României.

Cum altfel ar putea fi calitifcată cedarea la o presiune care a fost pusă în cadrul procedurii de aderare la OECD în care a acceptat condiții puse de un stat care nu au nicio legătură cu diplomația și care încalcă suveranitatea României invocând acest pretext că urmăresc îndepărtarea unei eventuale exercitări a dreptului de veto în cursul procesului de aderare a României la OECD. Nu mai vorbesc de alte și alte înțelegeri departe de ochii publicului care s-au văzut în declarațiile unor oficiali maghiari cum a fost de exemplu declarația că tot gazul care va fi extras de la Marea Neagră va fi achiziționat de un stat vecin, ca și cum gazul respectiv ar fi fost o resursă aflată la dispoziția altui stat decît la dispoziția României. 

Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național al unor reprezentanți ai PSD, care dețin majoritatea, și care au călcat în picioare legea și care au transformat o instituție a statului român dintr-o instituție care trebuie să apere drepturile cetățenilor într-o instituție care se află la cheremul PSD și care ia decizii în funcție de coloratura politică a celor care se află în structura de conducere a instituției".

Vedeți video de la minutul 11: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.