VIDEO Oreste avertizează privind pericolul știrilor false pe tema COVID-19: "E cel mai mare dușman!" Mesajul jurnalistului pentru medicii care combat criza: "Să le asigurăm tot suportul și sprijinul necesar"


VIDEO Oreste avertizează privind pericolul știrilor false pe tema COVID-19: "E cel mai mare dușman!" Mesajul jurnalistului pentru medicii care combat criza: "Să le asigurăm tot suportul și sprijinul necesar"

Jurnalistul Oreste Teodorescu transmite într-un video publicat duminică pe Facebook că decretarea stării de urgență trebuie să-i determine pe cei care formează clasa politică să înțeleagă mai mult ca oricând că este nevoie de unitate pentru a fi combătută criza legată de COVID-19.

Mai mult, realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" atrage atenția că întreaga societate românească trebuie să găsească resorturile pentru a sprijini cea mai vulnerabilă categorie în calea combaterii noului coronavirus și anume personalul medical. 

Totodată, Oreste avertizează privitor la pericolul intoxicărilor propagate de anumite trusturi de presă pentru a panica populația: "Vă rog să vă informați doar din surse oficiale și să nu propagați cu voie sau fără voie un noian de dezinformări care ar putea să atragă după sine și alte pericole cum ar fi adâncirea crizei economice, neîncrederea socială, haosul pe străzi ș.a.m.d.".

Oreste: "Intrarea oficială de mâine a României în stare de urgență presupune câteva chestiuni simple pe care trebuie să le înțelegem și să le acceptăm. Nu mai există putere și opoziție. Singura relație care contează este între instituțiile statului și fiecare cetățean. Ar trebui să fim cu toții preocupați de personalul medical, cea mai importantă și, totodată, cea mai vulnerabilă categorie chemată în combaterea COVID-19. Trebuie să le asigurăm tot suportul și sprijinul necesar.

Apoi, cel mai mare dușman în această situație este răspândirea de știri false și mai ales de acelea care adâncesc și mai mult neîncrederea dintre cetățean și stat. Vă rog să vă informați doar din surse oficiale și să nu propagați cu voie sau fără voie un noian de dezinformări care ar putea să atragă după sine și alte pericole cum ar fi adâncirea crizei economice, neîncrederea socială, haosul pe străzi ș.a.m.d. 

Și poate cel mai important ar fi ca înainte de toate să ne îndreptăm mintea și inima către Dumnezeu. În istorie crizele au fost cel mai bun revelator al condiției umane. Putem scoate ce este mai bun sau ce este mai rău din fiecare dintre noi. Cu Dumnezeu înainte sunt convins că va fi bine!".


Reiterăm că, deși autoritățile nu anunțaseră măsurile ce vor fi activate odată cu decretarea stării de urgență, Antena 3 a dat pe post o serie de burtiere și scenarii menite să inducă panica în rândul cetățenilor precum: alimentele vor fi raționalizate, țara va fi blocată, declararea stării de urgență ar putea să genereze abuzuri ale autorităților, românii vor începe să fure / tâlhărească pentru a avea mai multe provizii. (citiți AICI mai multe detalii) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.