VIDEO. Poliția personală a lui Ion Iliescu comite un abuz halucinant: i-a reținut permisul auto lui Marian Ceaușescu pentru că a făcut gălăgie în fața casei bătrânului criminal comunist


VIDEO. Poliția personală a lui Ion Iliescu comite un abuz halucinant: i-a reținut permisul auto lui Marian Ceaușescu pentru că a făcut gălăgie în fața casei bătrânului criminal comunist

Duminică seară, 22 decembrie, la 30 de ani de la confiscarea Revoluției curate a poporului român de către gruparea bolșevică avându-l în frunte pe Ion Iliescu, poliția română, teoretic sub coordonarea și controlul unui partid democratic în momentul de față, a comis un abuz incredibil pentru statul de drept care aspiră să devină România: i-a reținut permisul auto lui Marian Tivilic Moroșanu (revoluționarul cunoscut drept Marian Ceaușescu) după un mic protest organizat în fața vilei din Primăverii a lui Iliescu, cel mai luxos cartier bucureștean.

Ce treabă are calitatea de șofer a lui „Ceaușescu” cu presupusa situație de încălcarea a legii din fața casei lui Iliescu, unde ar fi tulburat liniștea publică, dar ca pieton, rămâne un mister cu aspect de abuz inimaginabil pe care, sperăm, ca reprezentanții legii să-l dezlege cât mai repede prin explicații publice.

Alături de Marian Ceaușescu, la vila lui Ion Iliescu, judecat în dosarul Revoluției pentru crime contra umanității, s-a aflat și jurnalistul Mălin Bot care explică într-un film pe youtube ce s-a întâmplat acolo:

„Să te tragă pe dreapta de la volan pentru că ai fi tulburat ordinea și liniștea publică. Tu parchezi mașina, își închizi mașina și ei vin și-ți spun du-te în mașină, că trebuie să urmezi indicațiile mele în calitate de șofer. Păi eu sunt pe două picioare aici, nu sunt pe patru roți. (...) Povestea este...amuzantă. Marian Ceaușescu l-a supărat pe Ion Iliescu și a rămas fără permisul de conducere. Știu că nu înțelegeți. Nici eu nu înțeleg.

Polițiștii au fost, au constatat, l-au salutat pe Marian Ceaușescu și au plecat. Noi ne-am urcat în mașini să plecăm și în momentul în care eram în capătul străzii lui Ion Iliescu, au apărut două mașini de poliție cu polițiști care nu erau de la poliția rutieră și care ne-au făcut semn să tragem la bordură, ne-au cerut cărțile de identitate spunându-ne că ne-au oprit pentru că am tulburat ordinea și liniștea publică. Noi n-am încălcat nimic pe codul rutier. Ieșeam din parcare, perfect legal pe o stradă pe care puteai să faci la ieșirea din parcare dreapta sau stânga. Noi am făcut stânga. Și am început să filmăm pentru că sancțiunea pentru tulburarea și liniștea publică se aplică la fața locului de către agentul constatator care trebuie să vină în timp ce tu tulburi liniștea să te legitimeze și constate cu propriile lui simți că a fost gălăgie și îți dă amendă. Mașinile au rămas unde ne-au indicat polițiștii, regulamentar. Marian, din mașină, a început să discute cu polițistul care l-a oprit pe el. Iese apoi din mașină și începe să filmeze. Și polițistul îi spune la un moment dat să meargă în mașină că dacă nu o face, îi ia permisul pentru nerespectarea indicațiilor agentului de poliție”.

Mălin Bot a mai povestit că și lui i s-a spus ulterior același lucru, în contextul în care polițiștii recunoșteau că l-au oprit, de fapt, nu pentru că ar fi încălcat vreo regulă de circulație, ci pentru că au tulburat ordinea și liniștea publică pe strada pe care se află vila lui Ion Iliescu.

În imaginile surprinse la fața locului apare și polițistul care i-a reținut permisul protestatarului Ceaușescu: „aceasta este dovada că v-am reținut permisul de conducere pentru 30 de zile pentru că nu ați respectat indicațiile agentului rutier. Uitați dovada dvs”.

Într-o declarație pentru Podul, Marian Ceaușescu precizează că agentul care l-a sancționat se numește Roșu Ion, de la Secția 1 de Poliție și că ar fi același polițist care l-a mai amendat în trecut de trei ori și care l-a încătușat în fața la B1Tv, unde protestatarul merge uneori pentru a-i aborda pe politicenii invitați prin emisiunile postului de televiziune. Ceaușescu crede că gestul abuziv al polițistului este mai degrabă o ambiție personală, antipatie și hărțuire din partea reprezentantului statului, fără nicio legătură cu aplicarea corectă a legii. Marian Ceaușescu va contesta în instanță reținerea abuzivă a permisului auto.

Luni dimineață, tot într-o declarație exclusivă pentru Podul, „Ceaușescu” a explicat și mai în detaliu ce s-a întâmplat, de fapt, acolo: „agentul Roșu a recurs la reținerea permisului după ce i-am cerut să treacă la mențiuni în sancțiunea aplicată pentru tulburarea liniștii publice că nu el este polițistul care a constatat contravenția aceasta la fața locului, așa cum indică legea. Polițistul a refuzat și mi-a cerut apoi permis auto ca răspuns la „obrăznicia” mea. Este vorba, de fapt, de două abuzuri: primul legat de refuzul de a mi respecta dreptul legal de a scrie mențiunile pe care le aveam cu privire la sancțiunea aplicată, al doilea este reținerea permisului în condițiile în care nu încălcasem nicio regulă de circulație. Urmează să depun o plângere inclusiv la Ministerul de Interne în care să reclam ce mi s-a înâmplat nu doar acum, ci și cu alte ocazii care l-au avut ca protagonist pe agentul Roșu”.

În filmul de mai jos pe care vă invităm să-l vedeți, Mălin Bot explică pe larg ce s-a întâmplat acolo și prezintă imagini edificatoarea de la fața locului.

CITEȘTE ȘI: Agramatul Marcel Ciolacu îi scrie lui Ludovic Orban mesaje războinice



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.