VIDEO. Premierul britanic, spitalizat după discursul Reginei. În ultima filmare, Boris Johnson pare răvășit de boală. Logodnica sa însărcinată prezintă și ea simptome de infectare cu SARS-Cov-2


VIDEO. Premierul britanic, spitalizat după discursul Reginei. În ultima filmare, Boris Johnson pare răvășit de boală. Logodnica sa însărcinată prezintă și ea simptome de infectare cu SARS-Cov-2

Premierul britanic, Boris Johnson, diagnosticat cu COVID-19, în urmă cu zece zile, a fost spitalizat duminică seară, varianta oficială a acestui demers fiind o serie de teste suplimentare la care ar urma să fie supus politicianul căruia, după atâta timp, nu îi scade temperatura.

 „La sfatul medicului său, prim-ministrul a fost spitalizat în această seară pentru o serie de teste. (...)Aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus", se arată într-un comunicat emis de biroul său.

Este însă foarte posibil ca starea premierul să se fi agravat în timpul petrecut în izolare. Un film postat pe 3 aprilie, în care Johnson vorbește despre cum se simte, surprinde o degradare fizică vizibilă. Premierul pare răvășit și slăbit, este încercănat și are vocea vizibil afectată de infecție.

„Am trecut deja de cele șapte zile de izolare și, deși mă simt mai bine, mult mai bine, încă am simptome. Unul minor. Am temperatură și, la sfatul specialiștilor, trebuie să rămân în continuare în izolare până la dispariția acesteia”, spunea Johnson, 55 de ani, în filmul pe care îl puteți vizona mai jos.

De asemenea, logodnica sa Carrie Symonds, 32 de ani, însărcinată în șase luni cu primul lor copil, a prezentat în urmă cu câteva zile simptome de infectare cu noul coronavirus. Ea a declarat presei britanice că nu a fost testată, dar că are manifestări foarte apropiate de cele ale partenerului său, precizând însă că se simt bine și că a ales, deocamdată, să se izoleze până la dispariția acestora.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.