VIDEO Prezidențialele în fieful lui Bădălău. Persoane transportate cu microbuzul pentru a vota


VIDEO Prezidențialele în fieful lui Bădălău. Persoane transportate cu microbuzul pentru a vota

UPDATE 

Publicația Universul.net prezintă o filmare conform căreia în comuna Valea Dragului, din județul Giurgiu, fieful pesedistului Niculae Bădălău, mai multe persoane au fost surprinse urcând într-un microbuz pentru a fi transportate la secția de votare 232 din localitate.



ȘTIREA INIȚIALĂ

Observatorul electoral Corina Murafa relatează felul în care se desfășoară procesul de votare în comuna Singureni, din judeţul Giurgiu, fieful baronului PSD Niculae Bădălău, unde cetăţenii intră însoţiţi în cabina de vot.

Acest episod de viciere a procesului de votare a fost semnalat și de Alianţa USR-PLUS. 

"Oamenii sunt însoţiţi în cabina de vot. De exemplu, au invocat motivul că le tremură mâna", transmit cei de la USR-PLUS.

Corina Murafa: "Înapoi într-una din destinațiile mele preferate. Se votează masiv câte doi în cabină pe motiv că doamnele în vârstă, dar și domnii tineri înscriși pe liste nu știu a citi și, ca atare, solicită însoțitor. Însoțitorul e mereu același, o adolescentă zglobie de 12-13 ani. De când am intrat în secție, doamna președinte își face datoria și întreabă “Solicitați însoțitor?” Până să venim, adolescenta zglobie era una cu secția. #observatorlavot #votnutroc #fiecarevotconteaza (Și în satul învecinat, Mirau, membrii comisiei erau contrariați că legea e proastă: persoanele analfabete au dreptul la însoțitor, dar nu știu cum se face că însoțitorul e mereu același)".

Mai mult, Corina Murafa informează captul că în fața secției de votare din Singureni sunt patru bărbați care organizează transportul sătenilor la vot. 

"Atunci când tupeul nu prea are nicio limită. În ciuda faptului că suntem trei observatori însoțiți de o televiziune care FILMEAZĂ, toți bărbații satului ne ignoră și își continuă organizarea. În fața secției patru domni, unul descins dintr-un Audi de București, organizează transportul cu mașini mici pentru tot satul, la vot. Îi întrebi: “Ce faceți? Pe cine ați adus la vot?” “Ăăă... e mătușa. M-a rugat să o ajut” sau chiar “Nu, nu, să știți că nu m-a adus la vot. M-a adus la magazin. Mă duc eu singur la vot acușica", scrie observatorul electoral pe Facebook.

Mai mult, ultimele detalii prezentate de Corina Murafa dezvăluie faptul că în fieful lui Niculae Bădălău, județul Giurgiu, votul nu se mai desfășoară într-un mod democratic: "Ieșiți și votați. Indiferent cu cine. Pentru că votul vostru este o expresie a voinței libere. Votul oamenilor din Giurgiu nu este. Sunt aduși la urne valuri, valuri de către primar, care recunoaște senin în fața televiziunii că el a organizat toate transporturile. Dar că nu influențează pe nimeni. Doar ajută bătrânii satului să voteze. Tot în Giurgiu, în altă localitate, oamenii mai întâi votează, apoi intră în primărie să arate doamnei primărițe că au votat. Tot aici sunt zeci de solicitări de urnă mobilă, observatorii au reușit să meargă cu urna mobilă, iar bătrânii nu știau să o fi solicitat vreodată. Apune o eră. Dar apune încet și încă mai e mult de luptă până să avem o societate în care puternicii nu îi mai constrâng pe cei slabi. #observatorlavot #votnutroc #fiecarevotconteaza".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.