VIDEO Primarul pesedist al Sectorului 5, atentat la sănătatea publică. Florea cheamă cetățenii să se îmbulzească pentru a le oferi inclusiv poze cu el

Jurnalistul Cătălin Tolontan avertizează într-un articol pentru Libertatea privind inconștiența edilului pesedist al Sectorului 5 din Capitală, Daniel Florea, care pe parcursul mai multor zile, 13, 14 și 15 martie, a pus în pericol sănătatea a zeci sau poate chiar sute de cetățeni chemându-i să stea la grămadă pentru a primi pomană electorală, deși autoritățile recomandă distanțarea socială pentru a fi combătută extinderea epidemiei de coronavirus. 

"În pungi erau trei săpunuri, câteva pachețele cu șervețele dezinfectante și o fotografie cu primarul Daniel Florea. Angajații nu purtau măști și nici mănuși", relatează Libertatea. (citiți mai multe detalii AICI)În acest context, deputatul PNL Ovidiu Raețchi le transmite politicienilor că șansele ca alegerile locale să se desfășoare în iunie sunt minore. În acenst sens, liberalul îndeamnă politicienii "să evite sau să oprească astfel de acțiuni care scot oamenii din casă și îi aduc laolaltă", mai ales persoanele în vârstă fiind puse în pericol de epidemia de coronavirus. 

Raețchi: "Nu cred că vom avea alegeri locale în iunie. Suntem departe de panta descendentă a infectiei. Din acest motiv, îi rog mult pe toți cei implicați în campania electorală, indiferent de partid, să evite sau să oprească astfel de acțiuni care scot oamenii din casă și îi aduc laolaltă. Ganditi-vă că expuneți în primul rând oamenii bătrâni la astfel de cozi - și ei sunt cei mai vulnerabili".