VIDEO. Procesomana generală Gabriela Firea smiorcăie pe Facebook, reclamând că protestatarul Cristian Dide vrea să-i ia viața


VIDEO. Procesomana generală Gabriela Firea smiorcăie pe Facebook, reclamând că protestatarul Cristian Dide vrea să-i ia viața

În loc să se ocupe de problemele grave ale celei mai poluate capitale europene, pe ai cărei locuitori îi invită să plece dacă nu le place cum se respiră în orașul în care plătesc taxe și impozite, primărița incompetentă și procesomană Gabriela Firea freacă rețelele de socializare, victimizându-se odios și reclamând că protestatarul Cristi Mihai Dide ar atenta la viața sa și a familiei Pandele ot Voluntari.

În fapt, cunoscutul protestatar – cu care, de altfel, Gabriela Firea s-a mai intersectat și în anii precedenți când Dide a demonstrat fără echivoc cât de abuzivă este primărița generală și ce tertip odios, în combinație cu mai multe asociații de revoluționari, fani PSD, a folosit pentru a împiedica protestele împotriva sa la sediul Primăriei Generale (detalii AICI și mai jos în VIDEO) – a postat pe Facebook un apel la un protest în fața locuinței lui Firea din Voluntari. Mai înainte ca evenimentul să se producă, Gabriela Firea a distribuit postarea lui Dide anunțând că ”am făcut plângere pentru această amenințare. Este un atentat la viață mea și a familiei mele. Invit autoritățile statului să-și facă datoria legală și să ia măsuri. Nu cred că într-un stat de drept legea este facultativă pentru unii cetățeni”.

Dide a tratat cu umor toată victimizarea primăriței și a postat pe pagina sa de Facebook că „s-a agățat într-o sârmă” și că ar avea nevoie de ajutorul unor avocați.

Cât este de periculos Dide, Firea ar putea afla cu lux de amănunte de la mâna sa dreaptă din Primăria Generală, viceprimarul Aurelian Bădulescu, pe care l-a trimis la vremea realizării filmelor de mai jos (octombrie 2018) să negocieze cu protestatarii, iar „rușinea” zilnică din fața Primăriei să înceteze.

În afara performanței de a fi unul dintrei cei mai contestați și detestați edili PSD, fiind huiduită în anii de mandat rușinos de un stadion întreg căruia a încercat să-i adreseze câteva cuvinte, Firea mai deține un record trist (tot pe spezele bucureștenilor) - potrivit unei analize realizate de ziare.com, ea conduce detașat in topul aleșilor care se războiesc în instanțe cu presa și cu rivalii politici.

Ziare.com: „Pe lista celor dați în judecată de Firea se află foști sau posibili candidați la Primăria Capitalei, cum ar fi: deputatul USR Nicușor Dan, deputatul PMP Robert Turcescu, europarlamentarul Cristian Busoi sau președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Ciprian Ciucu.

Lista politicienilor dați în judecată de Gabriela Firea este completată cu mai mulți consilieri generali - Octavian Berceanu (USR), Cătălin Deaconescu (PNL) și Roxana Wring (ex-USR) și de deputatul liberal Gigel Știrbu.

În cele mai multe procese, Firea cere daune morale de 100.000 de euro. Gigel Știrbu chiar se amuză pe acest detaliu: "Doamna primar general Gabriela Firea, prin intermediul Tribunalului București, mă anunță că m-a acționat în instanța solicitându-mi daune de 100.000 de euro? Ce-or avea ăștia cu sumele fixe, 100.000, 200.000, un milion? Nu mi-a cerut 55.473. Se pare că onoarea nereperata a pesediștilor ține de sume fixe".

Printre jurnaliștii cunoscuți chemați la judecată de Gabriela Firea sunt Cătălin Tolontan (Gazeta Sporturilor), Denise Rifai (Realitatea TV) și Floriana Jucan (QMagazine). La primul termen de judecată, primarul a renunțat la procesele intentate Florianei Jucan și Denisei Rifai.

Gabriela Firea a câștigat daune morale în doar două procese, cu bloggerul Cetin Ametcea (20.000 de lei) și cu europarlamentarul Cristian Busoi și agenția Agerpres (1 leu), dar deciziile nu sunt definitive.”





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.