VIDEO Protest la Viena împotriva tăierii pădurilor din România: "Save Romanian Primary Forest"


VIDEO Protest la Viena împotriva tăierii pădurilor din România: "Save Romanian Primary Forest"

Sute de oameni au protestat în cursul zilei de vineri în fața Ministerului de Mediu din Viena reclamând că "o serie de firme austriece toacă anual milioane de arbori din România și ar trebui responsabilizate".

Protestatarii au afișat un banner pe care era scris "save romanian primary forests".

"Protestatarii au ajuns la Ministerul Mediului din Viena cu mesajul: “SAVE ROMANIAN PRIMARY FORESTS” pentru că o serie de firme austriece toacă anual milioane de arbori din România și ar trebui responsabilizate. Mulțumim Fridays for Future Vienna", au scris pe Facebook reprezentanții Agent Green.

Vedeți video în cele ce urmează:


"Totul a început acum o săptămână, când am fost invitat de mișcarea Fridays for Future din Viena să țin un discurs. Acolo am povestit cu încă un coleg ce se întâmplă în România și ce impact au asupra țării noastre firmele austriece care procesează milioane de metri cubi în fiecare an, milioane de arbori din România. Ulterior a fost o dezbatere de vreo două, trei ore la Universitatea Bochum din Viena, unde împreună cu un coleg am avut o dezbatere cu reprezentanții uneia dintre acele firme austriece, binecunoscute la noi", a explicat, la Digi 24, Gabriel Păun, președinte Agent Green, conform Hotnews.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.