VIDEO. Scrisoarea-delir a primarului Fănică de la Buciumi către alegători: „Așa cum eu sunt prezent, indiferent de vreme, la toate lucrările din comună, pe autogreder, buldoexcavator, tractor la deszăpezire, vă cer doar să votați PSD”.

Primarul PSD Fănică Cozma al comunei băcăuane Buciumi, aflat la al patrulea mandat, le-a trimis alegătorilor din localitatea pe care o administrează o scrisoare electorală în care îi îndeamnă să o voteze în turul al doilea pe Viorica Dăncilă,  lăsând să se înțeleagă că, în caz contrar, toți locuitorii vor avea de suferit prin oprirea finanțărilor destinate lucrărilor publice.

Redăm mai jos câteva fragmente din scrisoarea postată pe pagina sa de Facebook de Corina Băcanu:

Îi rog pe acei care au votat alte partide, aşa cum mă sună pe mine pentru alte probleme să mă contacteze şi să îmi spună ce i-a determinat să le voteze şi dacă pot să mă convingă ce au făcut acele partide în comuna Buciumi, timp de 20 de ani de când sunt în fruntea comunei. La fel i-aş ruga şi pe cei care nu s-au prezentat la vot, dar mă sună pentru alte probleme cum ar fi: balastare, deszăpezire, iluminat, dacă pe uliţă nu trece apa, canalziarea, gazul sau asfaltul. Dacă nu veniţi la vot sau cei care vin la vot şi nu mă sprijină, vor avea supriza ca lucrările începute să se oprească din lipsă de bani”   

„Pentru acei care au maşini sau fac naveta la Oneşti, nu credeţi că primarului de la Oneşti i-a fost milă de Buciumeni, să nu dea cu maşina în gropi şi a turnat 1 Km de asfalt. Numai prin rugăminţile mele către D-na Dăncilă, a fost atribuită suma necesară pentru asfaltarea acestui drum”  

„Duminică 24 Noiembrie avem turul 2. Dacă veţi binele comunei vă rog să vă implicaţi, să vorbiţi cu rudele, cu vecinii, să veniţi la vot şi să votaţi PSD. Aşa cum vă veţi implica d-voastră tot cu acelaşi procent mă voi implica şi eu să duc la capăt proiectele. Apel la tineret că voi şi copiii voştri veţi beneficia mai mult de realizările din comună decât noi care suntem în  etate. VENIŢI LA VOT. Pe 24 Noiembrie s-ar putea să fie vreme rea, se întunecă la 17.30 şi de aceea vă rog să veniţi mai repede la vot, nu vă lăsaţi pe baza că „se poate şi fără mine. Așa cum eu sunt prezent indiferent de vreme la toate lucrările din comună pe autogreder, buldoexcavator, tractor la deszăpezire, vă cer doar să veniți la vot și să votați PSD”.

Primarul a recunoscut, într-o discuţie cu un jurnalist de la Recorder veridicitatea scrisorii: „întotdeauna eu fac câte o scrisoare. Să le spun ce am făcut, ce o să le mai fac. Nu am cum să strâng o comună întreagă într-un loc. (...) E rău ce am făcut? Aşa fac mereu, de 20 de ani”.

Ca mulți dintre colegii săi social-democrați, primarul Fănică este un politician bogat. Din declarația de avere prezentă pe siteul primăriei rezultă că acesta are 12 terenuri, trei case, trei autoturisme și un tractor. VEZI AICI DECLARAȚIA DE AVERE