VIDEO Securiștii jubilează. Orban, declarație halucinantă: "Colaborarea cu Securitatea NU e un criteriu pentru schimbarea cuiva din funcție"


VIDEO Securiștii jubilează. Orban, declarație halucinantă: "Colaborarea cu Securitatea NU e un criteriu pentru schimbarea cuiva din funcție"

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat într-un interviu Newsweek de ce nu schimbă din funcție persoane precum Victor Opaschi, șeful Secretariatului de Stat pentru Culte, fost propagandist comunist și pion putinist, sau oficiali care au colaborat cu Securitatea, precum Dan Iamandi - șeful IGSU.

În acest context, premierul a declarat că nu reprezintă un criteriu pentru schimbarea cuiva din funcție colaborarea cu Securitatea în perioada comunistă, răspuns care arată că nici la 30 de ani de la Revoluție, chiar și cu o guvernare aparent non-PSD, România nu se va rupe complet de epoca tenebroasă a comunismului. 

Ludovic Orban: "E un lucru foarte rău. În jurul meu nu stau astfel de oameni. Pe de altă parte, vă mai spun un lucru. Nu poți să te duci pe toate funcțiile, unele dintre ele sunt ocupate prin concurs, în baza legii, și să schimbi oameni din funcții. Ăsta nu e criteriu pentru schimbarea din funcție faptul că a avut colaborare cu Securitatea în perioada comunistă".

Vedeți video de la 30:40:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.