VIDEO Sesizare împotriva Vasilicăi Dăncilă pentru încălcarea legii electoale


VIDEO Sesizare împotriva Vasilicăi Dăncilă pentru încălcarea legii electoale

Larisa Butnariu, o româncă din Iași, anunță că a depus o sesizare la BEC împotriva candidatei PSD, Vasilica Dăncilă, întrucât a făcut propagandă electorală după terminarea campaniei pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. 

"Am depus o sesizare simplă la BEC. Viorica Dăncilă a postat ieri un filmuleț care reprezintă propagandă electorală și știm foarte bine că legea interzice așa ceva. Am depus o sesizare la BEC cu link-ul postării respective, iar în cazul în care s-ar fi sesizat să o șteargă am făcut screenshot-uri la tot filmulețul, replică cu replică, și le-am atașat mai departe", transmite ieșeanca într-un interviu video.

Viorica Dăncilă a postat sâmbătă un mesaj în care i-a acuzat pe liberali, inclusiv pe președintele Klaus Iohannis, că fac jocurile Partidului Popular European, nu cele ale României: "Dragii mei, vă rog să distribuiți acest video! Să vadă cât mai mulți români care sunt adevăratele intenții și mize ale lui Klaus Iohannis!

Pentru că sunt foarte mulți cei care s-au întrebat care a fost adevăratul motiv din spatele moțiunii de cenzură, care a aruncat România în criză și haos și care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric!

Vă rog să ascultați declarația lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde și domnul Iohannis a fost prezent!) în care le spune popularilor europeni că au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni să aibă majoritatea în noua Comisie!

Ei fac jocurile politice ale altora și încearcă să acopere în presă aceste manevre țipând la noi “fake news”! Iată adevăratul fake din politica românească: Klaus Iohannis și PNL!

Duplicitari, ipocriți și periculoși acești întruchipați salvatori ai neamului!".

Campania electorală pentru turul al doilea al prezidențialelor s-a încheiat sâmbătă, la ora 7.00. Potrivit legislației, constituie contravenție ”continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea în ziua votării a alegătorilor, la sediul secțiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

În aceste condiții, este interzisă difuzarea de mesaje electorale în locuri publice ori private. Facebook este considerat loc public.

Urmăriți video cu interviul luat Larisei Butnariu de către jurnalistul Coțcaru Dan:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.