VIDEO Solomon se declara în urmă cu câțiva ani drept un "comunist luminat". În prezent, deputatul PSD vrea să dea o lovitură extrem de dură mediului de afaceri


VIDEO Solomon se declara în urmă cu câțiva ani drept un "comunist luminat". În prezent, deputatul PSD vrea să dea o lovitură extrem de dură mediului de afaceri

O inițiativă legislativă de-a dreptul comunistă a deputatului independent Adrian Dohotaru a ajuns să fie susținută și de PSD prin liderul deputaților pesediști, Alfred Simonis, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon, fostul ministru al Fondurilor Europene Roxana Mânzatu și deputatul PSD Petre Florin Manole. Inițiativa legislativă prevede ca firmele cu peste zece angajați să fie obligate să dea anual angajaților 7,5% din profitul net, dar procentul poate urca până la 25%.

MAI MULTE DETALII: Comunismul n-a murit în Parlament. PSD susține un proiect de lege care obligă firmele să le ofere angajaților o parte considerabilă din profit

De altfel, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Adrian Solomon, se declara în 2014, fără nicio ezitare, drept un "comunist, dar luminat", nefiind de mirare că susține acum o astfel de inițiativă legislativă care ar lovi dur mediul privat, deja afectat enorm de criza COVID-19 și de regimul fiscal din România. 

Solomon: "Sunt un pesedist adevărat și nu mă dezic de calitatea mea de membru de partid și nici de structura mea socialistă și chiar, de multe ori, comunistă. Cine are ceva de comentat să vină să-mi contraargumenteze. Da, recunosc că sunt comunist. Dar un comunist luminat, unul care acceptă armonia socială și nu are în programul său politic lupta de clasă".

Vedeți video:



Deputatul PSD Adrian Solomon a devenit celebru după ce a afirmat în 2012 că Mihai Răzvan Ungureanu, care era premier la acea vreme, va avea soarta lui Aldo Moro, premierul italian asasinat de organizația teroristă marxist-leninistă Brigăzile Roșii. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.