VIDEO Sondaj PLUS: Vlad Voiculescu, peste Gabriela Firea la intenția de vot pentru Primăria București. Ce scor ar obține Nicușor Dan


VIDEO Sondaj PLUS: Vlad Voiculescu, peste Gabriela Firea la intenția de vot pentru Primăria București. Ce scor ar obține Nicușor Dan

Candidatul partidului PLUS pentru Primăria București, Vlad Voiculescu a prezentat, marți, un sondaj de opinie înainte de startul campaniei interne din Alianța USR-PLUS pentru desemnarea candidatului la primărie. Potrivit sondajului, Alianța se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor, iar candidatul USR-PLUS ar câștiga în fața actualului primar general, Gabriela Firea.

Sondajul arată că în cazul în care Vlad Voiculescu ar candida din partea Alianței USR-PLUS ar obține 35% iar Gabriela Firea 28%. În situația în care candidatul ar fi Nicușor Dan, acesta ar obine 36% în timp ce Gabriela Firea ar avea tot 28%.

Sondajul prezentat de Vlad Voiculescu are un eșantion de 1 124 bucureșteni cu drept de vot și o marjă de eroare +- 2,9%.

„Oricare ar fi candidatul alianței, ar câștiga alegerile în Capitală. Că acela va fi Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu, are șanse mari să fie Primarul Bucureștiului”, a declarat Vlad Voiculescu. 

Candidatul PLUS pentru primărie a vorbit și despre procedura de desemnare a candidatului USR-PLUS. Vlad Voiculescu este de părere că sondajele nu pot fi suficente pentru stabilirea candidatului, așa cum își dorește Nicușor Dan.

„Este evident că acest sondaj nu poate să separe lucrurile. (...) Avem două variante, alegeri primare închise sau alegeri primare deschise. Avem o propunere a lui Dan Barna pentru alegeri primare deschise. Vom discuta în interiorul alianței și vom stabili un calendar. Vom avea cu siguranță alegeri primare în interiorul alianței”, a precizat Voiculescu.

Totodată, Vlad Voiculescu i-a cerut lui Nicușor Dan să semneze un acord prin care ambii candidați să se angajeze să nu mai candideze dacă pierd competiția internă din Alianța USR-PLUS.

„Dacă bucureștenii vor decide că Nicușor Dan e candidatul îl voi susține și mă aștept la același lucru din partea lui. Îl invit să semnăm un acord că avem un singur candidat al Alianței. Aș vrea să aud lucrurile astea spuse mai clar din gura lui”, a mai precizat Vlad Voiculescu.

Vezi video mai jos:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.