VIDEO. SOVIETIZAREA Basarabiei: socialiștii lui Dodon au adus ELEVI la marșul stalinisto-putinist de la Chișinău


VIDEO. SOVIETIZAREA Basarabiei: socialiștii lui Dodon au adus ELEVI la marșul stalinisto-putinist de la Chișinău

Mai mulți elevi de la un liceu din Chișinău spun că au fost aduși la marșul organizat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova chiar de profesori și diriginte, susțin jurnaliștii Unimedia.info.

Elevii spun că au venit să „sărbătorească”  Ziua Victoriei, iar profesoara care i-a adus încolonați își justifică acțiunea spunând că „noua generație trebuie să știe cine le sunt eroii”. De aceea și-a adus elevii la marș. (vedeți video AICI)

Un elev de la Liceul Teoreric „Kiril și Metodii” din Chișinău spune că a ajuns la eveniment pentru că a fost adus, alături de colegii săi de clasă, în mod organizat.

CITIȚI și De ce Republica Moldova este altfel? O explicație: 9 mai

Deputatul PSRM Vladimir Bolea nu a vrut să comenteze de ce elevii au fost aduși în mod organizat la manifestație, iar Vlad Bătrîncea a declarat pentru Unimedia că „Atunci când copii sunt organizați la acțiuni de partid, atunci este dramatic, dar atunci când este vorba de marea victorie, datorită căreia există această generație, datorită căreia există și poporul, și țara, este firesc ca să fie și copiii, ca ei să înțeleagă ce înseamnă această sărbătoare”.

Menționăm că În Piața Marii Adunări Naționale, Partidul Socialiștilor a amenajat o scenă pentru un concert propagandistic și a organizat un mars până la Complexul Memorial ”Eternitatea”. Complexul a fost construit pentru a glorifica Armata Roșie (una dintre cele mai criminale organizații ale secolului al XX-lea) și reprezintă o piramidă alcătuită din cinci puști de cărămidă de 25 metri înălțime. În centru monumentului tronează o stea cu cinci colțuri și o flacără veșnică. Monumentul este păzit de un gardian de onoare al armatei moldovenești.

Sursa: Unimedia.info

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.