VIDEO Stând prea mult în fostul birou al dictatorului Nicolae Ceaușescu, Vela a deprins idei securistoide: raportarea strănutului la milițieni

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut o declarație halucinantă pe tema combaterii răspândirii COVID-19. Din fostul birou al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, Vela a lansat un îndemn la turnătorie de sorginte securistă, transmițându-le românilor că în cazul în care vor vedea la metrou o persoană fără mască care strănută, atunci să sune instant la 112, întrucât poate fi vorba de un dosar penal. De subliniat că ministrul nu a luat în considerare faptul că există o multitudine de cauze pentru care o persoană poate strănuta.

Vela: "La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască -n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict".

Vedeți video de la 34:40: