VIDEO Stelian Ion: USR nu susține un Guvern PNL dacă nu organizează alegeri anticipate. Ce altă măsură le mai e solicitată liberalilor


VIDEO Stelian Ion: USR nu susține un Guvern PNL dacă nu organizează alegeri anticipate. Ce altă măsură le mai e solicitată liberalilor

Liderul deputaților USR, Stelian Ion, a declarat vineri seară că partidul său nu va susține un Guvern PNL în cazul în care nu organizează alegeri anticipate și nu are ca prioritate primordială luarea măsurii ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi. 

Amintim că președintele Klaus Iohannis a explicat vineri de ce nu se pot pune în discuție, în prezent, alegerile anticipate, ci după prezidențiale:

1. Constituția României descurajează organizarea de alegeri anticipate.

2. Dacă ar pica două propuneri de premier pe care președintele le-ar face în perioada următoare, atunci Guvernul interimar Dăncilă ar rămâne la Palatul Victoria până în primăvara anului 2020, ceea ce ar reprezenta un dezastru pentru România.

Moderatoare Digi24: Nu susțineți Guvernul PNL dacă nu vă promite că organizează anticipate? 

Stelian Ion: Exact. În al doilea rând am spus foarte clar că vrem alegerea primarilor în două tururi urgent, acum. Dumnealor, colegii din PNL, au trecut în cele 10 măsuri, pe ultimul loc, și nu se spune care este programul, acel timing, când se va lua această măsură pentru că ea trebuie luată urgent. 

Vedeți video de la 41:00:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.