VIDEO Stupoare în Franța: președintele Emmanuel Macron și-a scos masca și a tușit în fața unor tineri! În trecut a folosit pretextul sufocării pentru a nu purta mască


  • ACP
  • Sep 9, 2020 13:20
  • 2532
VIDEO Stupoare în Franța: președintele Emmanuel Macron și-a scos masca și a tușit în fața unor tineri! În trecut a folosit pretextul sufocării pentru a nu purta mască

Aflat în vizită de lucru, la o școală din regiunea Auvergne, în centrul Franței, unde promova programul guvernamental pentru șanse egale, menit tinerilor veniți din medii defavorizate, președintele Franței a făcut un gest care i-a atras o mulțime de critici acide pe rețelele sociale și nu numai.

Mai exact, președintele Emmanuel Macron și-a scos masca, tușind, în timp ce se adresa unor tineri de la un colegiu vocațional, după ce a dat semne vizibile că nu mai poate continua să vorbească cu masca pe față.



Președintele francez a cerut imediat o altă mască dar gestul care îngrozește pe mulți fusese deja făcut!

„Îmi voi pune o altă mască, mai ușoară, pentru că din aceasta am inhalat ceva”, s-a scuzat Macron în fața celor aflați de față.

Întâmplarea de miercuri vine în timpul discuțiilor aprinse din majoritatea țărilor europene, dintre cei care susțin portul măștii pentru a stopa răspândirea coronavirusului și cei din grupurile care susțin că obligativitatea portului acesteia încalcă drepturile omului și aduce și o mulțime de riscuri pentru sănătate.

Guvernul francez a impus vara acesta folosirea măștilor faciale în transportul public și la locurile de muncă în întreaga țară, dar mai multe orașe din Franța, inclusiv Paris, Toulouse și Marsilia, au decis portul lor obligatoriu și în aer liber în timp ce Curtea Administrativă Superioară din Franța a confirmat dreptul autorităților locale de a impune folosirea măștilor în are liber, în localități, dacă au zone care prezintă un risc ridicat de răspândire a COVID-19.

În același timp, câteva asociații care apără drepturile omului au contestat mai multe ordine de acest fel care au fost emise de prefecturi în Lyon, în regiunea est-centrală, Strasbourg, în nord-est și Seine-Maritime, în nord-vest.

În timpul acestor confruntări, președintele și-a permis să folosească pretextul sufocării pentru a încălca măsurile autorităților pentru oprirea răspândirii Covid-19. Mai mult, așa cum au observat cei mai vigilenți, președintele și-a atins masca de schimb și paharul cu apă fără să se fi dezinfectat înainte cu gel antibacterian.

”Președintele tușește fără mască și întinde mâna pentru a lua și a returna un pahar cu apă imediat după... fără gel, fără spălarea mâinilor. La ce mai putem spera?”, a întrebat dezamagit (ori poate chiar disperat) un utilizator Twitter.

”Macron nu suportă măștile de pânză distribuite cu ușurință profesorilor. Cu toate acestea, el a vorbit doar cinci minute cu ea. Ce ar trebui să spună profesorii, care sunt obligați să vorbească cu masca câteodată timp de opt ore pe zi?”, a scris alt francez indignat pe Twitter.

(Sursa: Euronews)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.