VIDEO. Țara nepăsării. Relatări halucinante despre cazul copilului lăsat să agonizeze într-o baltă de sânge: „Polițiștii făceau ture pe lângã el, cu țigara la ureche”

Inflamarea opiniei publice revoltate de nepăsarea manifestată de oamenii legii față de un copilaș care agoniza pe carosabil, în urma unui accident rutier petrecut la Murgeni, Vaslui, a urnit în cele din urmă autoritățile care bâlbâie că au loc anchete. Încă nu e clar de ce echipajul de poliție a ajuns atât de greu la locul accidentului – aproximativ 30 de minute, după relatările martorilor –, dar întârzierea salvării – căreia i-a luat cam 40 de minute să sosească - a fost pe baza de „ghinion”, după cum susține chiar prefectul județului, Eduard Popică.

”Este un eveniment regretabil care s-a petrecut în județ. Ne pare rău pentru viața fiecărui copilaș. Într-adevăr se afla în apropierea unei unități spitalicești, însă era un Spital de Psihiatrie. Era o singură mașină în oraș, culmea, ghinion dacă putem spune așa, accidentul s-a petrecut la ora 19:58, iar la ora 19:46, acea mașină a plecat la un sat vecin unde a fost solicitată pentru două victime. Mașina a fost întoarsă când s-a aflat de gravitatea cazului”, a precizat prefectul Eduard Popică pentru Antena3.

Potrivit vremeanoua.ro, băiețelul de 4 ani – lovit marți seară de o mașină de teren - a zãcut în strădã, într-o baltă de sânge, fãrã a i se acordă primul ajutor, mai bine de 40 de minute, iar polițiștii făceau ture pe lângã el, cu țigară proptită după ureche. Pe rețelele de socializare au curs sute de mesaje în care oamenii se arătău oripilați de atitudinea revoltătoare a oamenilor legii, mai ales cã accidentul s-a produs la câteva sute de  metri de spitalul orășenesc Murgeni. Polițiștii nici măcar nu s-ar fi apropiat de victimă să verifice dacă aceasta mai trăiește, au mai povestit martorii oculari.

Și la IPJ Vaslui s-a dispus o anchetã internă. „Referitor la imaginile apãrute în spațiul public, cu privire la un accident care a avut loc pe rază orașului Murgeni, în seară de 27.08.2019, în care a fost implicat un minor în vârstã de 4 ani, facem urmãtoarele precizãri: Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificãri cu privire la intervenția polițiștilor în cazul acestui accident rutier, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse mãsurile legale ce se impun. Verificãrile sunt desfãșurate de ofițeri din cadrul Compartimentului de Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 Sursa foto: vremeanoua.ro