VIDEO Un lider ALDE amenință PSD cu ieșirea de la guvernare: "Nu suntem un partid precum UNPR"


VIDEO Un lider ALDE amenință PSD cu ieșirea de la guvernare: "Nu suntem un partid precum UNPR"

Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a spus în cadrul unei conferințe de presă că va susține ca partidul din care face parte să iasă de la guvernare în cazul în care coaliția PSD-ALDE nu va funcționa la nivel local precum funcționează la nivel central. 

"La nivel central, coaliția de guvernare se pare că funcționează, dacă ne uităm de exemplu la președintele Camerei Deputaților, la votul moțiunii. Încă avem stabilitate, încă suntem parteneri și ne respectăm. Dacă suntem parteneri și ne respectăm, trebuie să ne respectăm până la capăt, chiar dacă, în anumite județe, cum este cazul și în Dâmbovița, nu putem fi parteneri de coaliție locală de guvernare, pentru că nu avem reprezentanți în Consiliul Județean. Dar asta nu înseamnă că suntem mutulică sau mucea, fratele miresei, pe care poți să-l dai afară pe ușă oricând vrei tu, doar pentru că nu e șters la nas, sau că nu are suficient toc, cât să-ți ajungă ție la nas. Din momentul ăsta, coaliția trebuie susținută și la nivel local, altfel, așa cum am spus și în Biroul Politic Central de ieri, că o recalibrare a relației cu PSD Dâmbovița este imperios necesară. Altfel, voi cere public ca noi, chiar dacă nu mi se respectă și nu voi fi susținut, să ieșim de la guvernare.

Nu mi se pare normal ca având un primar ALDE în județ, să fie și acela luat la PSD. Nu mi se pare normal să suținem niste viceprimari în anumite localități, să facem acel schimb suport, și după o perioadă, primarii să fie luați, ba mai mult, susținuti primari de la PNL. Nu așa se face. 

Nu mi se pare normal să nu fim luați în calcul atunci când avem nevoie să ajutăm oamenii din localități și mai mult decât atât, să avem talpa pusă. 

Nu mi se pare normal să nu fim primiți sau invitați la zile de localități, doar pentru faptul că primarii sunt PSD. (...) Au fost preluați și forțați oameni care au venit alături de noi, prin presiuni neortodoxe și ilegale. De ce se fac aceste presiuni? Pentru că fratele mai mic, ALDE încearcă să se întărească în teritoriu și când are nevoie de voturile din Parlament, susține guvernarea?

Noi venim cu legi și idei foarte bune, pe care chiar dacă le-au agreat cu greu, se laudă mai apoi cu ele? Luați exemplu Legea împotriva lenei- 192/2019.

Nu voi face rău, nu voi denigra, însă voi sancționa orice derapaj pe care îl face, tocmai pentru a arăta că nu suntem un partid precum UNPR. Suntem un partid care se reidentifică, un partid care are propriul suport, propria organigramă, și proprii militanți și votanți, și care are unul dintre cei mai buni președinti de partid și candidați la alegerile prezidențiale – Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Ionel Petre, informează sitripesurse.ro. 

Vedeți video în cele ce urmează:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.