VIDEO Vasilica a fugit de engleză și a rămas corigentă la matematică. Cum a gafat, din nou, șefa PSD, deși se pretinde inginer


VIDEO Vasilica a fugit de engleză și a rămas corigentă la matematică. Cum a gafat, din nou, șefa PSD, deși se pretinde inginer

Viorica Dăncilă a făcut din nou o serie de gafe penibile în cadrul "dezbaterii" pe care a organizat-o PSD la Parlament. 

Unul dintre jurnaliști i-a adresat pesedistei o întrebare în limba engleză despre programul Visa Waiver, precizând că așteaptă răspunsul tot în limba engleză. Totuși, Dăncilă a refuzat, spunând că și cancelarul german Angela Merkel vorbește în germană la toate reuniunile cu președinți și șefi de guverne.

"O să vă răspund în română pentru că sunt foarte mulți români care se uită la noi în acest moment și nu aș vrea să ducem în derizoriu această dezbatere deschisă cu presa. O să vă dau un exemplu. Angela Merkel, în toate deplasările, întâlnirile pe care le are cu președinții sau șefii de guvern ai altor state, vorbește în limba germană. Haideți să nu încercăm să ducem o dezbatere serioasă în derizoriu. Haideți să vedem lucrurile bune pe care putem să le luăm din abordarea fiecărui șef de stat și de guvern. Eu cred că avem datoria ca, în România, să fim mândri de limba noastră. Credeți-mă, că aș fi putut să vă răspund și în engleză. Credeți-mă. Și o să vedeți că o răspund și în limba engleză”, a declarat Viorica Dăncilă.

Nu este pentru prima dată când jurnaliștii încearcă să determine candidatul PSD la alegerile prezidențiale să vorbească în limba engleză.

Ulterior, Dăncilă a fost pusă din nou în încurcătură de o ziaristă atunci când a fost întrebată care este formula pentru a determina aria cercului, ținând cont de formarea profesională a acesteia - inginer

Dăncilă a răspuns că formula pentru calculul ariei cercului este "raza la pătrat". În realitate, formula pentru aria cercului este A = π R², formulă predată încă din clasa a 7a.

"Am dat meditații la matematică și credeți-mă că dacă am avea timpul liber să veniți alături și să vedem cine știe matematică", a mai completat Dăncilă.

Urmăriți momentele în video-ul de mai jos de la 1:17:00 și 2:34:40:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.