VIDEO Viorica Dăncilă minte cu nerușinare: "Guvernul n-a intervenit în actul de justiție!"


VIDEO Viorica Dăncilă minte cu nerușinare: "Guvernul n-a intervenit în actul de justiție!"

Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, a participat pentru prima oară la postul TV Digi24 și a mințit cu nerușinare pe tema justiției. Concret, premierul României a susținut că Guvernul ei nu a intervenit în actul de justiție. 

Cosmin Prelipceanu: Amenințarea cu Articolul 7 este una corectă, pe motive serioase, reale? 

Viorica Dăncilă: Declanșarea Articolului 7 nu este foarte ușoară. Trebuie făcută o analiză, trebuiesc anumite lucruri efectiv sancționate la nivel european. S-a tot spus de Articolul 7 pentru guvernare. Eu cred că această abordare nu a fost corectă. Guvernul României nu a intervenit în actul de justiție. Eu vorbesc în numele Guvernului României pentru că sunt premierul României.

Vedeți video de la minutul 16:00:


Prezentăm și celelalte precizări făcute de Viorica Dăncilă pe tema justiției:

MCV 

Am avut o discuție cu Timmermans, înainte de numirile de numirile în instituțiile de acum, și am spus că aș vrea un dialog mult mai bun. Cred că experții de fiecare parte, dar de ce nu și cu terți, pot să analizeze punct cu punct. Ne dorim ridicarea MCV.

Parlamentarii PSD care au modificat legile justiției

Nu-i pot sancționa eu, pentru o perioadă în care nu eram eu în măsură să le spun ce să facă sau ce nu. Eu cred că ei se consultă cu cetățenii care i-au ales. Dacă nu, pot fi sancționați la următoarele alegeri.

Întotdeauna s-a făcut legătura cu Liviu Dragnea, așa a fost percepția, chiar dacă a fost o măsură corectă. Cred ca a fost o vulnerabilitate.

Am dus corupția în Parlamentul European ca și cum am fi cea mai coruptă țară. Nu este adevărat. Și în alte țări se întâmplă. Eu nu sunt coruptă, n-am avut nicio problemă cu justiția, de ce să fim asociați cu corupții?

Secția Specială

Nu cred că trebuie să intervină nici MJ, nici primul ministru, nici altcineva. Trebuie să facă obiectul consensului magistraților. Să lăsăm justiția independentă, nu trebuie intervenit politic, orice decizie aș lua eu, ar arăta că se implică politicul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.