Viitorul arată bine, dar pentru Dragnea: contract de milioane obținut de Teldrum pentru modernizarea unor drumuri FRAUDATE


Viitorul arată bine, dar pentru Dragnea: contract de milioane obținut de Teldrum pentru modernizarea unor drumuri FRAUDATE

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la publicațiia liberinteleorman a prezentat luni, 28 ianuarie, un nou tun dat de compania Teldrum. Concret, compania a obținut un contract cu Consiliul Județean Teleorman în valoare de peste 10 milioane de lei. Partea inedită a contractului este că vizează modernizarea unor drumuri fraudate din județ. Astfel, este de înțeles de ce a postat pe Facebook Liviu Dragnea "Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine". Pentru compania Teldrum arată bine viitorul, într-adevăr.

Vă prezentăm articolul integral de pe Liber în Teleorman:

"Oricât de rău ar merge lucrurile în România, cifrele arată bine. Cifrele Teldrum, desigur! E drept că anul trecut, avântul companiei profitabile mai scăzuse, pe fondul unei insolvențe impuse, însă nici n-a început bine anul, că Teldrum recuperează.

Primul tun al anului 2019 este și cel mai amuzant, pentru că lucrarea pe bani publici câștigată de Teldrum pe data de 11 ianuarie 2019 este, în fapt, o lucrare de modernizare a drumurilor județene 506 și 701, ambele fiind drumuri incluse în raportul OLAF referitor la acea fraudă din fonduri europene, despre care ziarul nostru a mai relatat. Pentru că proiectele tehnice ale celor două drumuri au fost falsificate, în vederea maximizării accesului la bani europeni și a minimizării efective a cheltuielilor.

Practic, Teldrum are acum datoria, dar și plăcerea, de a remedia niște probleme apărute chiar la drumurile construite tot de specialiștii companiei, dar atunci pe bani europeni. Acum, ca să nu mai deranjeze forurile europene sau ca să nu mai fie deranjată de ele, compania Teldrum s-a hotărât să se limiteze la Consiliul Județean Teleorman, care pur și simplu nu-i poate refuza nimic. Căci lanțul slăbiciunilor teleormănene e extrem de strâns în această perioadă.

Vorbim, deci, despre un contract de modernizare a drumurilor fraudate din județ, în valoare de 10.351.298 lei. Având în vedere și firmele-satelit pentru Teldrum, înființate chiar de către acționarii companiei-mamă, putem preconiza încă de pe acum că banii publici ai Teleormanului intră într-o zodie tare periculoasă!", a scris Carmen Dumitrescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.